резидентът на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп обяви, че дава зелена

...
резидентът на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп обяви, че дава зелена
Коментари Харесай

Тръмп се съгласи, започва преход на властта към Байдън

резидентът на Съединени американски щати, републиканецът Доналд Тръмп разгласи, че дава зелена светлина за началото на процеса по преход на властта към бъдеща администрация на демократа Джо Байдън две седмици, откакто последният бе разгласен за победител на президентските избори в Съединени американски щати, предадоха международните организации. Екипът на Байдън приветства този стадий в развиването на нещата и сподели, че той разрешава кротичък преход във властта, отбелязва Франс прес.

Тръмп се въздържа да признае непосредствено успеха на Байдън

и даде обещание обективна борба в миг, в който умножи жалбите в съда в опит да потвърди, че е имало хипотетични нередности на изборите. Тези опити на Тръмп са без триумф.

„ Независимо от това, в най-хубавия интерес на нашата страна, предлагам на Управлението на общите служби (General Services Administration) да направи каквото е належащо по отношение на първичните протоколи и приканвам екипа си да направи същото”, написа Тръмп в обществената мрежа Туитър.

...fight, and I believe we will prevail! Nevertheless, in the best interest of our Country, I am recommending that Emily and her team do what needs to be done with regard to initial protocols, and have told my team to do the same.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Управлението на общите служби пък изпрати писмо, с което осведоми екипът на Байдън, че пътят към прехода е отворен. Писмото е подписано от Емили Мърфи, ръководителка на Управлението . В него тя споделя, че в никакъв случай не е била обект на пряк или косвен напън от представители на изпълнителната власт, само че загатва за закани против нея, фамилията ѝ, личния състав ѝ и даже против домашните ѝ животни поради времето, минало сред оповестяването на успеха на Байдън и решението на Управлението да даде запаси и услуги на екипа по прехода във властта на новоизбрания президент. Самият Тръмп благодари на самоотвержеността на Мърфи и също сподели, че тя е била обект на обиди и закани. Той посочи, че не желае да се случи нищо неприятно с нея, нейното семейство и сътрудниците на Управлението.

Това решение дава на идната администрация ресурсите и нужната поддръжка, с цел да реализира прехода във властта по един кротичък и безпроблемен метод, съобщи Йонас Ейбрахам, представител на екипа на Байдън. Той акцентира, че това решение е належащо, с цел да се стартира работата по справяне с провокации, пред които е изправена американската нация, включително слагане под надзор на коронавирусната пандемия и връщането в релсите на стопанската система.

Екипът на определения президент Байдън ще стартира да се среща с представители на федералното държавно управление ,

с цел да обсъдят въпроси като реакцията на пандемията, националната сигурност и други тематики. Управлението на общите служби е основна административна организация, предоставяща ресурсите и друга поддръжка на Байдън в процеса на прехода във властта. По силата на американските закони сегашната администрация би трябвало да работи с екипа на бъдещия президент, с цел да се подсигурява непоклатимост.

Двуседмичното закъснение на стартирането на процеса на преход във властта не позволяваше на определения президент да получи достъп до свръхсекретни информации в региона на националната сигурност и защитата, както е обичаят. Байдън също по този начин не можеше да стартира да координира с екипа на Тръмп напъните против пандемията в Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР