Резервният вратар на ФК ЦСКА 1948 - Генадий Ганев, говори

...
Резервният вратар на ФК ЦСКА 1948 - Генадий Ганев, говори
Коментари Харесай

Генадий Ганев: ФК ЦСКА 1948 има много големи амбиции

Резервният вратар на ФК ЦСКА 1948 - Генадий Ганев, приказва пред медиите в Украйна за, престоя си в България, както и упоритостите на клуба. Той разяснява и положението на футбола у нас, както и в родианта си.
 Столична община позволява ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА да се играе в Бистрица
Столична община позволява ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА да се играе в Бистрица

Не виждали проблем за провеждането на спортното мероприятие

Първо, поздравления за успеха с 6:0 над Локомотив София. Този сезон ФК ЦСКА 1948 побеждава с безапелационен резултат за трети път. Какво е възприятието?

- ЦСКА 1948 има огромни упоритости, има високи цели, които би трябвало да бъдат изпълнени. Чувството, може да се каже, е вълнуващо - тъй като нашият тим самичък написа своята история.

Това е вашият четвърти български клуб - и всеки трансфер е като повишениe. Как се стигна до разновидността с ЦСКА 1948 и какъв брой дълго се колебахте, преди да приемете сходно предизвикателство в кариерата си?

- Да, в действителност, когато дойдох в България, не всичко вървеше доста добре. Първо - Верея, който нямаше пари, след това Дунав, където също не играх шест месеца. В Берое, където бях поканен от треньора на вратарите Данчо Господинов, изкарах две години и половина. Свикнах с почитателите и със самия клуб, само че той напуснах, тъй като договорът ми изтече. Тогава президентът на ФК ЦСКА 1948 Цветомир Найденов ми се обади и сподели, че ме чака в тима. Не мислех дълго, приготвих се и отидох на подготвителния лагер. Знаех, че тимът набира скорост, кани играчи и че ще има огромни цели.

Заслуга ли е за прехвърлянето представянето Ви през предишния сезон, когато успяхте да запазите суха мрежа и против двата ЦСКА?

- В Берое направих доста. Седем мача не допуснахме гол, тимът взе точки от ЦСКА, Левски, Славия, Черно море, Ботев (всички тимове по това време бяха начело). Само с най-малък резултат загуби от Лудогорец. Между другото, в мача с ФК ЦСКА 1948 на наш терен спечелихме с 1:0. Тогава играх.

Имате тежка конкуренция и сте като " помощник-треньор " на капитана на тима, младия вратар на българския народен тим Даниел Наумов. Какъв е той като човек? Наистина ли е толкоз добър, колкото написа в пресата?

- Знаете ли, не бих споделил, че съм помощник. Все още не се занимавам с треньорство. Да, в случай че ме попитат какво мисля, давам мнението си. За Дани мога да кажа, че е добър вратар, само че има още какво да пораства и да учи.
 Данчо Минев разкри упованията си за мача ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА
Данчо Минев разкри упованията си за мача ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА

" Малките елементи вземат решение всичко "

 Ролята на авариен вратар е доста сложна, би трябвало непрекъснато да си в добра форма, до момента в който има малко игрова процедура. Как възприемате тази работа? Доволен ли сте, че избрахте ЦСКА 1948, а не някой по-слаб тим, където да играете повече?

 Все отново имаме втори тим, който взе участие във Втора лига. Играя постоянно за него, тъй че постоянно съм във форма. Между другото, в този момент сме преди всичко, само че нямаме право на промоция. Разбира се, че желая да играя за първия тим, само че когато пристигнах във  ФК ЦСКА 1948, знаех, че имат главен вратар и трябваше да очаквам своя късмет.

Живял си в разнообразни градове на България. Как се възприема столицата София след останалите места, където си живял и свирил?

- В София е по-скъпо да живееш. Не ми се наложи доста да се приспособявам, в действителност живях в доста градове и в България, и в Украйна, може да се каже, привикнах и се научих да се съсредоточвам върху футбола.

Ние, несъмнено, с нашите Семеен кодекс Днепър-1, Металист 1925, Арсенал-Киев и Карпати, няма да се изненадаме. Но въпреки всичко, какво се случи с българския футбол, че даже огромни клубове като ЦСКА бяха принудени да се " рестартират " с нови имена?

- Знаете ли, мисля, че всичко е поради събитията в света и поради тази война спонсорите изоставят клубовете и с цел да не изчезне тимът, обществото го поема под грижите си, както в тази ситуация с Берое. Това, несъмнено, е сложен миг. Но въпреки всичко е хубаво, че има хора, които се пробват да спасят футбола.
 Евгений Сердюк: Целта е да победим в идващия мач, желая медали и титли в моята кариера
Евгений Сердюк: Целта е да победим в идващия мач, желая медали и титли в моята кариера

Украинският изпълнител сподели, че чака сложен конфликт, само че тъкмо такива били по неговия усет

Българският футболист има нещо, което украинският няма: статут на жители на Европейски Съюз и опция да не попада под лимита в множеството западноевропейски шампионати. Какво споделят за това в България?

- Да, несъмнено, с паспорт на Европейски Съюз се откриват огромни благоприятни условия. Това е доста добре за българския футболист, а и тук има тимове, в които дават опция да се покажат. Могат да дойдат и задгранични играчи с паспорт от Европейски Съюз, тъй че мисля, че зависи от политиката на клуба.

От пет години нямате статут на легионер в България, нали? Коз ли е в битката за място в елита?

- Е, несъмнено, когато пристигна легионер с европаспорт, това постоянно е коз за клуба. Е, за един футболист, несъмнено, това е коз - пред него се отварят вратите към Европа

От време на време украинци играят в българското състезание - в Дунав беше Ларин от Днепър, във Верея - общо взето половин тим, воден от Севидов. Сега имате съотборник - Евгений Сердюк от Дружковка, който означи два гола в предишния кръг. Какво мислите за него?

- Лично за мен, момчето е перспективно, само че в някои аспекти би трябвало да се работи повече, да вземем за пример върху експанзията. В Украйна мисля, че щеше да играе на най-високо равнище.

Третото място като че ли подсказва, само че въпреки всичко - какви са задачите на ФК ЦСКА 1948 и какви са опциите на клуба?

- Както споделих, президентът на ЦСКА 1948 е доста упорит и си слага високи цели за тази година - медали, европейски шампионати, Лига Европа. ЦСКА 1948 може да мери сили освен с българските грандове, само че и със мощни клубове от Европа. Всеки има предпочитание да помогне на нашия екип да стигне до това равнище допустимо най-скоро.

Между другото, за какво Лудогорец загуби водачеството за първи път от 11 години? Защо Левски е толкоз надолу?

- Рано или късно постоянно идва спад. Това е моето мнение. Може би промяна на поколенията. Като образец Ювентус в Италия държеше летвата към 10 години, в случай че не се неистина, само че в този момент очевидно не е на мястото си. Или Лион във Франция, или да вземем за пример други клубове в Европа, които по едно време бяха на върха, а по-късно претърпяха рестартиране.

Кои са най-интересните български футболисти сега? А има ли такива, които да се мерят със Стоичков, Костандинов, Пенев, Лечков, същия Божинов или Бербатов?

- В България има доста положителни играчи: съвсем във всеки тим има забавни играчи. Например крилото на Лудогорец Десподов, бранителят на ЦСКА София Турицов, бранителят на Лудогорец Недялков, съотборникът ми Ивайло Чочев.

 В Украйна и в този момент има заплати от 20, 50 и даже към 100 хиляди евро на месец. Колко печели футболист от първа дивизия в България и конкурентни ли са тези пари на водачи на камиони, ИТ експерти, строители и други добре платени специалности?

- Както споделих, ЦСКА 1948 може да се мери с грандовете финансово. Това е, в случай че приказваме за сегашния ми тим. В останалите - несъмнено, заплатите са доста разнообразни. В България, както и в Украйна, има доста небогати и доста богати клубове.
 Спас Джевизов: ФК ЦСКА 1948 има късмет да се намеси в борбата за купата
Спас Джевизов: ФК ЦСКА 1948 има късмет да се намеси в борбата за купата

Двубоят е в неделя от 17:30 часа

С какви треньори работихте в България? От Петър Хубчев до самия Любо Пенев.

- Това са двама разнообразни треньори със личен метод - имат друга тактичност, друга подготовка, само че всеки знае по какъв начин да извлече максимума от футболистите. Да, Пенев е необикновен човек, само че добър треньор. Обича дисциплината. Хубчев е с различен характер. Тук няма смисъл да се съпоставя, всеки треньор е персона, разнообразни са, само че всеки се прави оценка по играта и резултата.

Когато отидохте в България преди пет години, може би си помислихте, че ще е дълъг престой? Представяте ли си разновидността да останете там да живеете вечно?

- Отидох да се покажа, не съм мислил да пребивавам тук. Разбирам, че всичко се случва в живота, само че моят дом е Украйна и имам вяра в бързата победа на нашите момчета.

Да се ​​върнем към времето, когато се озовахте в България. Отидохте в новобранеца Верея. Издържахте на 22 удара на Лудогорец към вратата си в мач, който приключи 0:0. Този клуб имаше ли късмет да остане в елита?

- Да, помня, че беше прекрасен мач. Колкото до Верея, считам, че този клуб можеше да остане в елита, в случай че имаше най-малко някакво финансиране.

Там също, апропо, имаше скандал с уредени мачове. Севидов отговорен ли е?

- Скандалът стана, откакто всички си тръгнахме. Не знам дали това е правилно, или не. Но мога да кажа с убеденост: Севидов е добър експерт и нямам доверие да е взел участие в схеми.

Тогава за какво никой от многочислените ти сънародници - нито той, нито Рудика, Доброволски, Василиев - не остана задълго в българския футбол след Верея?

- Мисля, че нямаха разновидности накъде да тръгнат в българското състезание. Ако тогава не ме беше извикал треньорът на Дунав, и аз щях да си потегли.

Кой клуб в България има най-коравите почитатели? Кога за първи път усетихте силата на едно дерби?

- Има доста клубове с мощни почитатели, които са правилни на тима. Има и страхотни дерби обичаи. За мен персонално най-ярките мемоари са почитателите във Берое. Благодарен съм им за поддръжката, яркото им показване ще се помни доста.

С какво се занимават легендите на ЦСКА - Стоичков, Лечков, Бербатов? Знам, че треньор на ЦСКА 1948 беше още един от героите на Мондиал 1994 Балъков - къде е в този момент?

- Не заварих Балъков. Колкото до легендите на българския футбол, за Бербатов знам, че се кандидатира за БФС.

Какво споделят в този момент в България за украинския футбол? Какви са отзивите за нашите клубове и звезди?

- Отговарят позитивно, с почит. Благодарение на Шахтьор, Динамо, Зоря, Днепър познават добре нашия футбол. Има наши тимове, които са постоянни участници в евротурнирите.
 Тодор Янчев: Една победа ще ни даде късмет да се доближим до водачите в шампионата
Тодор Янчев: Една победа ще ни даде късмет да се доближим до водачите в шампионата

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Тодор Янчев даде конференция преди мача против ЦСКА в неделя.

Добре, по какъв начин стоят нещата с Пластун в Лудогорец?

- Видяхме Игор единствено след мачовете, разменихме няколко думи. Това демонстрира, че индивидът е добър и му поисквам триумф, той е един от най-хубавите бранители в България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР