Резервният пилот на Макларън във Формула 1 Алекс Пало ще

...
Резервният пилот на Макларън във Формула 1 Алекс Пало ще
Коментари Харесай

Алекс Пало спечели полпозишъна за Инди 500 с нов рекорд

Резервният водач на Макларън във Формула 1 Алекс Пало ще стартира от полпозишъна 107-то издание на „ 500-те благи на Индианаполис “ тази неделя. Състезаващият се за отбора на Ганаси в Индикар испанец завоюва квалификацията с нов връх за полпозишъна.

В своя съдбоносен опит Пало записва междинна скорост от 234.081 мили/ч или 376.717 км/ч за своите четири летящи тура. Така той усъвършенства с 0.056 км/ч достижението на своя съотборник Скот Диксън от преди 12 месеца. Това обаче не е безспорен квалификационен връх на „ Инди 500 “. Върховото достижение си остава владеене на нидерладенца Ари Луендик, който през 1996 година реализира 236.986 благи в час (381.391 км/ч), само че във втория ден на квалификациите, когато полпозишънът към този момент бе решен.

Компания на Пало на първата редица на стартовата решетка в неделя ще вършат Ринус Вийкей (Ед Карпентър Рейсинг) и най-бързият от съботния ден Феликс Розенквист (Макларън). Вторият ред ще бъде за Сантино Феручи (Ей-Джей Фойт), Пато О`Уорд (Макларън) и Диксън, който не съумя да се пребори за своя трети следващ полпозишъна за „ Инди 500 “.

До борбата за местата на първите две редици не съумяха да стигнат Алекс Роси (Макларън), Такума Сато (Ганаси), Тони Канаан (Макларън), миналогодишният победител Маркус Ериксон (Ганаси), Бенджамин Педерсен (Ей-Джей Фойт) и Уил Пауър (Пенске), които ще започват в този ред от вторите две редици. Местата сред 13-то и 30-то на стартовата решетка бяха разпределени още в съботния ден, а през вчерашния ден се води битката за тези на последната редица.

В нея се включиха общо четирима водачи, а огромният губещ бе Грейм Рейхъл (РЛЛ Рейсинг), който тъкмо 30 години след своя татко Боби Рейхъл също не съумя да се класира за „ Инди 500 “. След обезпечените опит в сесията на най-бавните четирима от съботния ден отвън решетката бе Джак Харви (РЛЛ Рейсинг), който направи още два опита.

В последния си опит, в заключителните минути на сесията, британецът изхвърли своя съотборник Рейхъл от стартовата решетка, постигайки резултат от 368.807 км/ч, който бе със единствено 0.011 км/ч по-добър от този на Рейхъл. От времева позиция двамата бяха разграничени от единствено 0.0044 секунди. Освен Харви за мястото си на стартовата решетка през вчерашния ден се пребориха още Кристиан Лундгард (РЛЛ Рейсинг) и Стинг Рей Роб (Дейл Койн Рейсинг), които ще започват надлежно 31-ви и 32-ри в неделя.

107-то издание на „ Инди 500 “ започва тези неделя в 19:30 часа българско време.

Снимки: © IndyCar
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР