Резервите от злато на в края на юни достигнаха рекордно

...
Резервите от злато на в края на юни достигнаха рекордно
Коментари Харесай

Златният резерв на Албания достигна исторически стойности

Резервите от злато на в края на юни доближиха рекордно високи стойности от 147 милиона евро, заяви локалното издание „ Монитор ”.
Според статистическите данни на Централната банка, запасите от са се нараснали със 73 % за интервал от една година. Увеличаването на цената на златото стана факт по едно и също време с разширението на вложенията на Централната банка в този инструмент, като за това способства и увеличението цената на златото на интернационалните пазари.
 Парламентарни избори в Албания на 25 април 2021 Парламентарни избори в Албания на 25 април 2021
Следващите парламентарни избори в Албания ще се проведат на 25 април 2021 година, оповестява МИА. Датата е избрана с декрет през днешния ден от президе...
Според формалния курс на Банката на Албания, през интервала юли 2019 година – юли 2020 година цената на златото се е нараснала с към 32 % и е станало преференциално като капиталов инструмент на банковите запаси на страната.
В средата на годината еврооблигациите накараха за първи път валутните запаси на страната да надвишават лимита от 4 милиарда евро. В края на юли цената на аварийните средства е била 4,12 милиарда евро, или почти 32% от Брутният вътрешен продукт.
Анализаторите акцентират, че тези високи равнища са краткотрайно събитие, защото част от еврооблигациите ще бъдат употребявани за погашение на отговорностите от 2015 година, а остатъкът ще бъде употребен за програмата за саниране на постройките, потърпевши от земетресението предходната година и за застраховане на бюджетния недостиг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР