Резервите от военни ресурси на Киев са практически изчерпани –

...
Резервите от военни ресурси на Киев са практически изчерпани –
Коментари Харесай

Шойгу: Военният ресурс на Украйна е почти изчерпан

Резервите от военни запаси на Киев са на практика изчерпани – макар всестранната помощ на западните страни, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не съумяват да реализират резултати. Това сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на XI Московска конференция за интернационална сигурност, оповестяват съветски медии.

„ Въпреки всестранната помощ на Запада, въоръжените сили на Украйна не съумяват да реализират резултати. Пример за това е рекламираното стратегическо контранастъпление. Предварителните резултати от бойните дейности демонстрират, че военният запас на Украйна е съвсем привършен “, добави още Шойгу.

„ Западът, страхувайки се от разпадането на еднополюсния свят и откритата борба със мощен във военно отношение съперник, предизвика местни спорове по целия свят. Целта на такава политика е да отслаби съперниците, да резервира контрола върху ресурсите, да предизвиква личните си правила на живот, и противодейства на консолидацията на тези, които не са съгласни “, разяснява Шойгу.

„ По време на специфична военна интервенция съветската войска развенча доста легенди за превъзходството на западните военни стандарти. Стана явно, че потреблението на западни оръжия, сякаш усъвършенствани способи на НАТО за обмисляне на интервенции, способи за командване и ръководство на войските и тяхното образование не могат обезпечава предимство на бойното поле ", съобщи Шойгу.

Според него, Съединени американски щати под лозунга за поддръжка на Киев " разчистват военните арсенали на своите сътрудници в света ", само че в действителност разчистват пазара за продуктите на личния си военно-промишлен комплекс. Шойгу добави, че за нови оръжия сътрудниците ще би трябвало да се съгласят да лимитират суверенитета в областта на сигурността.

„ За образец може да служи Европа, където отбранителната политика е напълно подчинена на ползите на Вашингтон “, съобщи Шойгу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР