Резервите от природен газ в Германия ще стигнат до края

...
Резервите от природен газ в Германия ще стигнат до края
Коментари Харесай

Германия има газ до края на лятото, ако доставките от Русия спрат сега

Резервите от природен газ в Германия ще стигнат до края на лятото, в случай че Русия спре доставките в този момент, заяви мрежовият регулатор, представен от Българска телеграфна агенция.

В изявление за седмичника " Ди цайт " шефът на регулатора Клаус Мюлер уточни, че запасите на страната в този момент наподобяват малко по-добре от преди три-четири седмици  и даже могат да устоят до началото на есента. Според Мюлер информацията за съветските жестокости в Украйна ще ускори натиска против Германия да спре вноса на съветски газ и нефт, което може да принуди страната да стартира да лимитира използването на силата.

През март Германия задейства първата стъпка от тристепенен проект за справяне при положение на проблем с газовите доставки. Планът планува ограничавана на газа за бизнеса и гарантиране на доставките за семействата и основни обекти като, да вземем за пример, лечебните заведения, както и фирмите за произвеждане на храни и медикаменти.

Мюлер въпреки всичко посочи, че и семействата би трябвало да понижат потреблението и да се откажат от някои капризи, в случай че доставките на газ спрат. Големите жилища с по един жител също не би трябвало да разчитат, че ще получават цялостния размер газ, който до момента са потребявали.

Германия към този момент е подхванала и стъпки, с цел да понижи енергийния си импорт от Русия. Към момента 25 % от петрола идва от Русия против 35 % преди нашествието в Украйна, а газът е понижен до 40 на 100 при 55 на 100 преди 24 февруари. Вносът на въглища е понижен на половина до 25 % от целия размер.

Канцлерът Олаф Шолц даде обещание предходната седмица вносът на нефт от Русия да спре до края на годината, само че акцентира, че Берлин няма да успее да се отърве от зависимостта от съветски газ преди лятото на 2024 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР