Резервите на Реал (Мадрид) спечелиха минимално с 1:0 при визитата

...
Резервите на Реал (Мадрид) спечелиха минимално с 1:0 при визитата
Коментари Харесай

Реал отново се измъчи, но този път победи

Резервите на Реал (Мадрид) завоюваха минимално с 1:0 при визитата си на Леганес в първа среща сред двата отбора от четвъртфиналите в шампионата за Купата на Краля. Марко Асенсио (89) бе воин за гостите, които записаха първа победа след три мача без триумф във всички шампионати и ще чакат по-спокойно реванша.

Треньорът на „ кралския” клуб Зинедин Зидан бе дал отмора на титулярите, а в офанзива заложи на триото Марко Асенсио, Борха Майорал и Лукас Васкес.

В първия четвърт час властваше скуката на терена без нито едно състояние пред двете порти. Хесус Вайехо се контузи и бе сменен от Начо. Рафал Варан насочи неакуратен удар с глава в 23-ата минута, а в 34-ата минута се стигна до първата голова опция в срещата. Матео Ковачич излезе единствено против вратаря на домакините, само че шутира настрана от задачата. Минута преди края на първата част Дани Карвахал се включи в офанзива и шутира от воле, само че бранител мазета топката.

След почивката в първите минути Наранхо от домакините пропусна от преференциална позиция. В 65-ата минута Марко Асенсио насочи удар право в ръцете на вратаря, а минута по-късно при центриране в наказателното поле на гостите Йоренте за малко да си означи автогол с глава. Топката тупна върху напречната греда и излезе в навън.

Последваха пропуски на Нордин Амрабат от домакините и Лукас Васкес за „ белия балет”. В 75-ата минута вратарят на „ кралете” Кико Касия отрази с опитност мощен удар на Бовю.

Срещата вървеше към нулево тъждество, само че минута преди края Иско изведе Тео Ернандес по лявото крило и последва центриране. Марко Асенсио (89) засече топката във вратата и донесе триумфа за Реал.

Реваншът в испанската столица е на 24 януари (сряда) от 22:30 часа българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР