Резервирана облачна инфраструктура - интелигентна защита за вашите данни (VDS)

...
Резервирана облачна инфраструктура - интелигентна защита за вашите данни (VDS)
Коментари Харесай

Виртуален нает сървър – по-добрият дом за вашия разрастващ се бизнес


Резервирана облачна инфраструктура - умна отбрана за вашите данни

(VDS) е тип хостинг услуга, която дава на потребителите виртуализирана сървърна среда. Той съчетава преимуществата на нает сървър и технология за виртуализация.

В настройките на VDS физическият сървър е заложено по този начин, че да бъде разграничен на голям брой виртуални сървъри благодарение на хипервизор. Всеки виртуален сървър работи без значение и има свои лични резервирани запаси, в това число CPU, RAM, предпазване и честотна лента (Bandwidth), пространоство. Тази изолираност подсигурява, че продуктивността на един VDS не визира останалите на същия физически сървър.

Потребителите на VDS имат цялостен надзор върху техния виртуален сървър. Те могат да конфигурират и конфигурират всяка операционна система, софтуерни приложения и да персонализират сървърната среда, с цел да дават отговор на техните характерни условия, или могат да кажат на техническата поддръжка да го извърши, в случай че услугата се ръководи (менажирана). Това равнище на надзор е сходно на това, което е налично с наетия сървър, само че на по-ниска цена, защото голям брой виртуални сървъри споделят ресурсите на един физически сървър.

VDS хостингът постоянно се избира от компании или физически лица, които се нуждаят от повече надзор и еластичност от това, което се дава от споделения или , само че не са нужни всичките запаси на нает сървър. Той предлага баланс сред доходност и продуктивност, което го прави известен избор за хостване на уеб страници, уеб приложения и други уеб основани услуги.





Има няколко аргументи, заради които можете да обмислите избора на виртуален нает сървър (VDS) за вашите хостинг потребности. Ето някои преимущества от избора на VDS:

Резервирани запаси : С VDS имате резервирани запаси, разпределени за вашия виртуален сървър, в това число CPU, RAM, пространство и други Това значи, че продуктивността на вашия сървър не се въздейства от дейностите на други консуматори, споделящи същия физически сървър.

Персонализиране и надзор : VDS хостингът ви дава цялостен root или администраторски достъп до вашия виртуален сървър. Това ви разрешава да инсталирате и конфигурирате всяка операционна система, софтуерни приложения и настройки съгласно вашите характерни условия. Имате цялостен надзор върху вашата сървърна среда, което разрешава персонализиране и еластичност.

Мащабируемост : VDS хостингът разрешава лесна мащабируемост (скалиране). Можете да коригирате ресурсите, разпределени за вашия виртуален сървър, въз основа на вашите изменящи се с времето потребности. Ако вашият уеб страница или приложение стартира да генерира трафик или изисква повече изчислителна мощ, можете елементарно да надстроите вашия VDS проект, с цел да се приспособите към тези условия.

Рентабилност : В съпоставяне със наетия сървър, VDS е по-рентабилен, защото голям брой виртуални сървъри споделят ресурсите на един физически сървър, като общата цена се разпределя сред потребителите му. Това прави VDS хостинг по-достъпна алтернатива за компании или лица, които изискват по-високо равнище на надзор и продуктивност, само че имат бюджетни ограничавания.

Сигурност : Вашият VDS сървър ще работи без значение от други виртуални сървъри на същия физически сървър. Тази изолираност обезпечава спомагателен пласт сигурност, защото всички уязвимости или проблеми в един виртуален сървър не засягат останалите. Освен това можете да приложите свои лични ограничения за сигурност, като защитни стени и надзор на достъпа, с цел да подобрите сигурността на вашия виртуален сървър.

Надеждност и ъптайм : VDS хостингът нормално предлага високи равнища на ъптайм и надеждност. Това се дължи на обстоятелството, че всеки виртуален сървър е изолиран, минимизирайки проблемите по този метод. Освен това уважаваните хостинг снабдители постоянно разполагат със постоянна инфраструктура и аварийни системи, с цел да обезпечат оптимално време за непрекъсната работа за своите VDS клиенти.

Като цяло изборът на VDS е от изгода, когато се нуждаете от повече надзор, персонализиране и резервирани запаси от това, което споделеният хостинг може да предложи, само че без по-високите разноски, свързани от закупуването на нает сървър. Той обезпечава баланс сред продуктивност, еластичност и досегаемост за вашите хостинг потребности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР