Резервацията Ви в хотела е дублирана... И какво предлагате? Момент...

...
Резервацията Ви в хотела е дублирана... И какво предлагате? Момент...
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем, за да имаме безпроблемна лятна ваканция


Резервацията Ви в хотела е дублирана... И какво оферирате? Момент... С наслаждение ще Ви настаним в другия ни хотел... Скъпи, този хотел изглеждаше друго в рекламата! Мила, дано опитам да оправя нещата... Ами, да - дадоха обещание да ни върнат част от сумата поради моментното противоречие. Чадърът и шезлонгът на плажа се заплащат! Но те са част от ол инклузив пакета ми... Нека проверим.... Имате право! Сянката на плажа за Вас е безвъзмездна!
Възможно е да попаднем в сходна обстановка по време на лятната ни почивка. Но всеки проблем има решение! Какви са правата ни и по какъв начин да постъпим? Ето препоръките на специалистите от Комисията за отбрана на потребителите за едни от най-често срещаните обстановки при използването на туристически услуги през лятото.

Защо е значимо хотелът да бъде категоризиран?
По категорията на мястото, където ще се настаните, Вие можете да си изградите визия какво Ви чака там. Категоризацията е в директна връзка със сходството на даден хотел с набор от критерии по повод оборудването на стаите, прилежащите заведения и останалите спомагателни услуги.

Задължителен ли е ценоразписът на нощувките и на спомагателните услуги?
Хотелиерът е задължен да сложи подобен ценоразпис на рецепцията. Цените би трябвало да са в левове, ясно изписани и в идентичен размер по отношение на всички туристи. Тази информация следва да бъде предоставена, както на български език, по този начин и на британски.

Какво наложително би трябвало да има в СПА хотел?
Един хотел може да се популяризира по този метод единствено в случай че има сертифициран СПА център. Този СПА център би трябвало да разполага със закрит плувен басейн. Задължително е да има и водна секция с басейн за възстановително и релаксиращо влияние, масажна или класическа вана. Можете да разчитате още на сауна и влажна високотемпературна секция (например, парна/римска/турска баня), помещение за контрастни процедури и други

Какво да чакам от All Inclusive-а?
Когато сте избрали хотел на база ол инклузив, Вие можете да очаквате той да предлага най-малко минималния наложителен подбор от храни и питиета в съответните часови пояси. По отношение на напитките да вземем за пример, наложително би трябвало да има топли (кафе, кафе с мляко, чай, мляко, мляко с какао, сметана), безалкохолни, алкохол (водка, бренди, джин, ликьор, мента, мастика, вино, бира) и коктейли. Храненията могат да бъдат в главния ресторант (обикновено закуска, обяд и вечеря), снекбар, лоби бар и/или пул бар (най-често следобедната закуска).

Какво да направя, в случай че част от обещаните услуги ми бъдат отказани?
Мястото за настаняване следва да има готовността да Ви даде всичко дадено. Вие имате право да получите в цялостния размер всички услуги, които са били рекламирани и за които сте заплатили. В противоположен случай поискайте отплата - други подобаващи за Вас услуги или рабат от цената.

Как да отвръщам при фрапантно разминаване сред офертата в интернет и действителността?
Ако на място откриете съществени разлики във типа и категорията на обекта, неговото местонахождение и раздалеченост от плажа или обещаните спомагателни услуги с показаните в рекламата в интернет, обърнете се към търговеца, на който сте заплатили. Настоявайте за изясняване на обстановката и за отплата.

Как да действам при проблем?
Уведомете шефа на хотела или представителя на туроператора или турагента, от който сте закупили почивката. Това ще съкрати времето, в което ще изпитате дискомфорт. Настоявайте да Ви бъде предоставено това, за което сте заплатили. Ако извършите спомагателни заплащания заради неизпълнените задължения, пазете платежните документи. Те ще са Ви нужни, с цел да Ви бъдат възобновени въпросните суми. Ако не съумеете да решите казуса в разговор с търговеца на място или на по-късен стадий, потърсете подпомагане от Комисията за отбрана на потребителите.

" Попадаме на случаи, в които обектът е категоризиран като фамилен хотел или като къща за посетители, а се популяризира като хотел. Това не е правилно, защото неслучайно Наредбата вкарва разнообразни типове обекти и степени на категоризация и съответните условия, с цел да може даден туристически обект да получи този тип и тази категория ", изяснява ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов. По думите му все по-рядко се среща даването на туристическа услуга в некатегоризирани обекти, за разлика от минали години, когато това е било честа процедура. „ Независимо от това по кое време отиват на море - в средата на юни, началото на август или в края на септември, туристите би трябвало да получат едно и също качество на обслужването ", безапелационен е Маргаритов. Той моли към търговците да не се изкушават да смъкват качеството на предлаганите от тях туристически услуги и да държат летвата високо до самия завършек на сезона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР