Резервациите за настаняване в Лондон са се увеличили, тъй като

...
Резервациите за настаняване в Лондон са се увеличили, тъй като
Коментари Харесай

В Лоднон цените в хотелите станаха космически заради погребението на Елизабет II

Резервациите за настаняване в Лондон са се нараснали, защото хора от целия свят и Англия вършат проекти да отидат в столицата за погребението на кралицата, като някои хотели явно са повишили цените си с повече от 300%, оповестява Guardian. Хотели, вариращи от бюджетни до висок клас, регистрират нарастване на нормалния трафик, като търсенето тук-там за нощувки е най-високо от Олимпийските игри през 2012 година насам. На фона на огромното търсене от страна на обособени опечалени, искащи да отдадат почитта си, или от задгранични делегации, опитващи се да обезпечат групова резервация, някои хотели са повишили доста цените си.

Какви са цените?

Очаква се няколкостотин хиляди души да пътуват до столицата на Англия, с цел да отдадат респект на Елизабет II, до момента в който тя остане четири дни в Лондон преди погребението си на 19-ти.

В понеделник, стая за давама в първокласния хотел ME London on the Strand коства общо 5028 паунда за двете нощувки, когато е погребението (неделя, 18 и понеделник, 19 септември). Стая, резервирана за седмица по-късно (неделя 25 и понеделник 26 септември) ще коства 1148 паунда. 

Имаше и огромни разлики в цените в бюджетната верига Travelodge. Например, две нощувки за същите дати в хотела London Central Elephant and Castle бяха на цена " от 439,98 паунда “. Посочената цена за 25-26 септември е " 159,98 паунда “. 

Междувременно разбор на осведомителната организация PA откри, че цените на хотелите са били до четири пъти по-високи в неделя вечерта преди погребението в съпоставяне със седмица по-късно. В него се споделя, че най-евтината стая в Park Plaza County Hall London – един от най-близките хотели до Уестминстърското абатство – в неделя вечер ще коства 1299 паунда, спрямо 269 паунда седем дни по-късно.

Какво мисли промишлеността?

Главният изпълнителен шеф на индустриалния орган UKHospitality, Кейт Никълс, сподели: " Чуваме от хотелски оператори в Лондон, че има скок в резервациите след известието предишния четвъртък за гибелта на Нейно Величество кралица Елизабет II. “

" Търсенето сигурно ще остане високо чак до погребението идващия понеделник и е значимо да се означи, че нуждата от назначение на спомагателен полицейски и различен личен състав преди, по време и директно след събитието ще способства за повече резервации за настаняване. "

Експерти по пътуванията споделиха, че доста първокласни лондонски хотели са затворили броя на наличните стаи за продажба по разнообразни канали и са почнали със запитвания при поискване, което им разрешава да таксуват за по-големи суми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР