рез предстоящото денонощие ще бъде облачно. Още през нощта от

...
рез предстоящото денонощие ще бъде облачно. Още през нощта от
Коментари Харесай

Времето се влошава, ето къде ще вали

рез идното денонощие ще бъде облачно. Още през нощта от северозапад ще стартират слаби превалявания от дъжд, които денем ще обзет цялата страна и на обособени места в планинските и източните региони ще са краткотрайно мощни.

Ще духа слаб, след обяд в източната половина на страната сдържан северен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са най-вече сред 3 и 8 градуса, дневните ще се намалят и ще са от 7 до 12 градуса. До вечерта на множеството места преваляванията ще спрат, единствено в югоизточните региони към момента ще има валежи.

Над Черноморието

ще е облачно. Главно след обяд ще има превалявания, които на множеството места ще са мощни. Ще духа сдържан вятър от север, по здрач - от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса, а вълнението на морето в утринните часове ще е 2 бала, само че след обяд ще се усилва до 3 бала.

Над планините

ще е облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд, над към 1700-1900 метра – от сняг, в обособени региони ще са мощни. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра – към 0 градуса.

В четвъртък и петък

в множеството региони облачността ще остане по-често забележителна, само че вероятността за превалявания е по-малка. По-съществени разкъсвания и понижения на облачността ще има над Южна България през втория ден. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в източните региони ще бъде сдържан и захлаждането ще продължи, като температурите ще са съвсем без дневен ход, а в петък ще се намалят и минималните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР