рез конкурса „Кмет на годината“ се показват добрите практики в

...
рез конкурса „Кмет на годината“ се показват добрите практики в
Коментари Харесай

"Кмет на годината" показва добрите практики в общините

рез състезанието „ Кмет на годината “ се демонстрират положителните практики в българските общини. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Боян Томов, уредник на националния конкурс „ Кмет на годината “.

„ Българският градоначалник работи в много дискомфортна обстановка, освен поради пандемията, а и поради бюджетните дефицити, които имат общините. И развиването на плановете, които те осъществят на своята територия. Искаме по този метод да им дадем по-голяма гласност и повече хора да схванат какво се случва в другите обитаеми места. 265 общини, 265 кмета, определени мажоритарно от своите съграждани, всеки ден създават разнообразни планове на разнообразни тематики, които да бъдат потребни на своите жители и на жителите изобщо. Затова е и нашата концепция с този народен конкурс, това национално допитване, това национално гласоподаване да можем да дадем по-ясна картинка какво се случва в страната “, изясни Боян Томов.

Конкурсът „ Кмет на годината 2020 “ се организира за 8 поредна година, като дава опция на стотици жители да дадат своя избор на платформата kmetnagodinata.bg в осем категории. Боян Томов акцентира, че ползата от страна на жителите към състезанието е висок, защото те се усещат ангажирани да дадат своята оценка на локалната власт.

„ Не единствено жителите се усещат ангажирани и освен кметовете. Ние виждаме и по данните по какъв начин гласоподават хората. В рамките на 24 часа хиляди хора гласоподаваха, което нас ни изненада и имаме значителен растеж, само че за момента ще запазя тези елементи, до момента в който не бъдат обработени изцяло. Срещаме разнообразни случаи, жители, които предизвикат и вършат акция да се гласоподава за техния кмет, да се гласоподава за техния град, тъй като са впечатлени от дадените планове в града. и по този метод да благодарят на своя кмет “, сподели още той.

"Това е една поощрителна премия за всяка общинска администрация, която работи близо и с жителите ", добавя Боян Томов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР