Рейтинговата агенция Фич' (Fitch Ratings) представи в четвъртък най-новия си

...
Рейтинговата агенция Фич' (Fitch Ratings) представи в четвъртък най-новия си
Коментари Харесай

Фич прогнозира рецесия в еврозоната

Рейтинговата организация " Фич' " (Fitch Ratings) показа в четвъртък най-новия си отчет, съгласно който еврозоната евентуално ще навлезе в криза през втората половина на 2022 година вследствие на скока на енергийните цени, изключително на природния газ, и поради прекъсването на прехвърлянето на тази значима суровина от Русия.

" Фич " предвижда, че брутният вътрешен артикул (БВП) на еврозоната ще намалее през 2023 година с сред 1,5 и 2%, в Германия - с 3% и в Италия - с 2,5 процентни пункта.

" Икономическата накърнимост при прекъсване на доставките на газ по съветските тръбопроводи към момента е доста висока макар неотдавнашните нападателни старания за диверсификация на източниците на импорт, изключително на полутечен природен газ ", се показва в отчета, с което " Фич " ускори своята оценка, направена през юни.

 istock istock
От друга страна, рейтинговата организация предвижда, че " икономическото влияние на газовия потрес би трябвало да отслабне внезапно през 2024 година, защото индустриалните структури и моделите на ползване ще се приспособяват и новите инфраструктурни уреди за импорт на газ ще влязат в употреба “.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР