Рейтингът не е нещо, което може да спре ЕРТ да

...
Рейтингът не е нещо, което може да спре ЕРТ да
Коментари Харесай

Директорът на ЕРТ: Рейтингът не може да спре ЕРТ да прави това, което трябва

Рейтингът не е нещо, което може да спре ЕРТ да прави това, което би трябвало, съобщи в изявление за предаването „ Преди всички “ Василис Костопулос, ръководещ шеф на Гръцкото радио и телевизия.

Ръководители на публични медии от Югоизточна Европа вземат участие във конгрес в България по концепция на БНР и със съдействието на Европейския съюз за радио и телевизия. Те разискват провокациите пред публичните радио и телевизия.

През 2013 година гръцките публични радио и телевизия бяха закрити по финансови аргументи, а на тяхно място се сътвориха други, които да компенсират закриването. Костопулос изясни: „ Въпреки че държавното управление е дало работа на тези хора, не е съумяло да им постанова какво да приказват, те са били свободни. Правителството е считало, че това е в негова щета, тъй като се приказва на езика на истината, тъй като не е представяно това, което е желало държавното управление. …Хората поддържаха ЕРТ доста повече в сравнение с се очакваше ".

Правителството на СИРИЗА не отвори още веднъж ЕРТ, с цел да има собствен канал, безапелационен бе Костопулос и добави: „ Правителството се радва, че Гърция още веднъж има свое радио и телевизия. Става дума за едно богатство, от което обществото е било лишено “.

Директорът на Гръцкото радио и телевизия акцентира, че дотациите, които взема ЕРТ, не са държавни, а идват от обществото. В Гърция жителите дават директно за дотацията посредством налозите си, изясни той. По думите му, е хубаво и в българските публични радио и телевизия да се подхващат ограничения, с цел да не се появят проблеми отсега нататък.

„ Въпреки неприятните условия, в които се намираме, борим се да спечелим каквото можем. Не става дума за лесна борба. Имаме доста проблеми и във действието на ЕРТ. Частните канали се интересуват единствено от пари. ЕРТ се пробва да ускори своето наличие и да стои крепко на краката си, с стратегия и отзиви “, разяснява още Василис Костопулос.

Интервюто на Силвия Великова с Василис Костопулос чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР