Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се понижи до

...
Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се понижи до
Коментари Харесай

Рейтингът на Тръмп се срина до най-ниското си равнище тази година 

Рейтингът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се намали до най-ниското си ниво тази година след публикуването в четвъртък на редактирана версия на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър, разследвал съветската интервенция в американските избори през 2016 година Това демонстрира изследване на публичното мнение, извършено от института Ипсос взаимно с организация Ройтерс.

Според анкетата, извършена директно след публикуването на отчета - от четвъртък следобяд до петък сутринта - поддръжката за Тръмп е намаляла с 3 % до 37 на 100. Рейтингът на президента на Съединени американски щати бе 43 %, откакто основният прокурор Уилям Бар разгласява предишния месец обобщение на отчета на Мълър.

50 на 100 от участниците в новото допитване са на мнение, че Тръмп или някой от щаба му е работил с Русия, с цел да повлияе на изхода от президентските избори в Съединените щати през 2016 година 58 % са съгласни, че той се е опитал да спре следствията за съветско въздействие върху неговата администрация.

40 на 100 от интервюираните считат, че американският президент би трябвало да бъде отхвърлен от поста, а малко повече - 42 % - са срещу. Мненията на участниците в анкетата са внезапно поляризирани по партийни линии.

Тръмп в това време игра голф в собствен клуб във Флорида дружно с консервативния коментатор Ръш Лимбо и още двама неназовани другари, заяви Белият дом, представен от Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати прекарва великденските празници дружно с първата дама Мелания Тръмп в имението си Мар-а-Лаго в югоизточния щат.

Преди да поиграе голф, Тръмп атакува в Туитър хората, които са сътрудничили на следствието на Мълър. Някои изказвания, представени в отчета, са "изфабрикувани и изцяло погрешни ", написа той.

Тръмп възприе през вчерашния ден доста по-остър звук спрямо четвъртък, когато просто означи публикуването на отчета, като туитна: "Играта свърши ", отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР