Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън падна до 39%

...
Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън падна до 39%
Коментари Харесай

Мнозинството от американците на одобрява Байдън

Рейтингът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън падна до 39% при третия следващ седмичен спад и се доближава до най-ниското равнище на неговото президентство. Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение на Reuters/Ipsos, приключено във вторник.

Двудневното национално допитване откри, че 56% от американците не утвърждават работата на Байдън. Рейтингът на утвърждението на Байдън е под 50% от август - знак, че неговата Демократическа партия може да е на път да загуби надзор над най-малко една камара на Конгреса на междинните избори на 8 ноември.

Тази година се появиха редица проблеми, част от тях пряк резултат от решенията и активността на администрацията на Байдън - невиждана от десетилетия инфлация, ескалираща престъпност, скок на цените на горивата, проблеми с световните вериги за доставки. Част от тях се функционалност на съветската експанзия в Украйна и пандемията COVID-19.

Спадът в известността на Байдън значително се дължи на недоволството в личната му партия. Седемдесет и четири % от демократите утвърдиха представянето на Байдън тази седмица, което е спад от към 85% през август. Само 11% от републиканците утвърждават, което е значително непроменено по отношение на август.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР