Рейтингът на одобрение на Европейската комисия е силно раздвоен в

...
Рейтингът на одобрение на Европейската комисия е силно раздвоен в
Коментари Харесай

Комисията на Фон дер Лайен не печели сърцата и умовете на повечето европейци, показва проучване

Рейтингът на утвърждение на Европейската комисия е мощно колеблив в Европейски Съюз и обезпокоително невисок в шепа държави-членки, демонстрират нови социологически изследвания, които повдигат въпроси по отношение на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за втори мандат отпред на изпълнителната власт.

Ексклузивното изследване за Euronews от Ipsos разкрива, че болшинството от гласоподавателите (63%) или гледат отрицателно на работата на Комисията, или нямат мнение, което допуска, че изпълнителната власт на Европейски Съюз не се приближава до множеството европейци.

>

От извадка от 26 000 жители на Европейски Съюз в 18 държави-членки, 37% споделят, че гледат позитивно на работата на Комисията на фон дер Лайен, до момента в който 31% споделят, че я виждат негативно, а 32% не знаят.

Идва два месеца преди към 370 милиона имащи право на глас да изберат нови членове на Европейския парламент, предизвиквайки конкуренция за управление на Комисията, мощната изпълнителна власт на Европейски Съюз, която има необятни пълномощия да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР