Рейтингът на одобрение на американския президент Джо Байдън падна до

...
Рейтингът на одобрение на американския президент Джо Байдън падна до
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън падна на най-ниското равнище, откакто е президент

Рейтингът на утвърждение на американския президент Джо Байдън падна до най-ниското си ниво от встъпването му в служба, на фона на отмалялост измежду американците от пандемията и икономическата й дан, демонстрира най-новото проучване на публичното мнение на Ройтерс/Ипсос.

Националното изследване, направено в интервала 19 - 20 януари, сочи, че ръководството на Байдън утвърждават 43 % от пълнолетните американци, а 52 на 100 не го утвърждават - останалите не могат да преценяват. Миналата седмица същото проучване мери 45 % рейтинг утвърждение на Байдън и 50 % отрицание.

Популярността на президента стартира да спада от средата на август, когато смъртността от КОВИД-19 на всички места в Съединени американски щати се усили, а подкрепяното от Вашингтон държавно управление на Афганистан се сгромоляса. Преди това през първите седмици от ръководството му тя се задържаше на ниво от над 50 %.

Продължаващият спад в рейтинга му е мотив за безпокойствие в партията му. Демократите се притесняват, че неудовлетворението от него може да им коства болшинствата в Конгреса на изборите на 8 ноември. Ако републиканците открият надзор над която и да е от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати, Камарата на представителите или Сената, законодателният дневен ред на Байдън може да се окаже жертван, отбелязва Ройтерс.

На една от редките си конференции, която бе дадена от него през вчерашния ден, президентът призна, че в края на първата година от мандата му измежду американците има отчаяние.
Но той даде обещание прогрес в оправянето със забележителните провокации, създавани от пандемията и инфлацията, която през декември доближи съвсем 40-годишен връх, в изискванията на нарушение от здравната рецесия на международните индустриални вериги.

Седмичното изследване демонстрира, че въпросите, които най-вече тормозят американците, са стопанската система и публичното здраве.

По същото време от президентското си ръководство Доналд Тръмп имаше рейтинг на утвърждение от към 37 %, а 59 % не одобряваха активността му. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР