Рейтингът на индонезийския президент Джоко Видодо достигна най-ниска стойност от

...
Рейтингът на индонезийския президент Джоко Видодо достигна най-ниска стойност от
Коментари Харесай

Скокът на цената на олиото срина рейтинга на президента

Рейтингът на индонезийския президент Джоко Видодо доближи най-ниска стойност от шест години насам на фона на неодобрение от покачването на цените на олиото за готвене и неспособността на възбраната за износа да се ограничи скока на цените на стоките, демонстрират резултатите от огласено през днешния ден изследване на публичното мнение, заяви Ройтерс.

Данните са оповестени от социологическата организация " Индикатор политик Индоназия " демонстрират, че удовлетворението от президента на страната е спаднало до 58,1 % през май тази година.

Данните са най-ниският рейтинг от декември 2015 година, когато утвърждението на президента се срина до 53 %.

Спадът, който последва срив от 12 пункта от януари до април тази година, идва в миг, когато най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия се бори да овладее вътрешното произвеждане на олио за готвене - главен артикул за семействата в Индонезия, и след шоковото решение да се забрани износът на палмово масло в края на предишния месец.

Индонезия е най-големият производител на палмово масло в света и политическото решение зашемети международните пазари.

По това време президентът съобщи, че нуждата от налични храна надвива над опасенията за приходите и възбраната ще бъде анулирана след облекчаване на вътрешните потребности.

Проучването на " Индикатор ", извършено от 5 до 10 май, сподели, че спадът в утвърждението за президента значително е обвързван с възходящата цена на олиото за готвене и последващия инфлационен резултат, както и разликата сред упованията от политиката и действителностите, откакто възбраната за експорт не докара до забележителен спад на цените.

Главният министър на стопанската система Аирланга Хартарто съобщи, че възбраната за експорт ще остане в действие, до момента в който цените на олиото за готвене не спаднат до 14 000 рупии за литър в цялата страна. Към предишния четвъртък данните на министерството на търговията демонстрират, че олиото се продава на цена от 16 600 рупии за литър (1 щатски $ = 14 620,0000 рупии).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР