Рейтингът на британския премиер Лиз Тръс е паднал още повече

...
Рейтингът на британския премиер Лиз Тръс е паднал още повече
Коментари Харесай

Плашещо нисък рейтинг за Лиз Тръс

Рейтингът на английския министър председател Лиз Тръс е паднал още повече след конгреса на Консервативната партия и е по-нисък даже от този на предшественика ѝ Борис Джонсън по време на „ Партигейт “ , демонстрира изследване, поръчано от „ Обзъврър “.

Личният рейтинг на Лиз Тръс е минус 47 и това е най-ниският рейтинг за министър председател, регистриран в миналото от организация „ Ъпиниъм “, чиито данни са оповестени в днешния брой на „ Обзървър “. Той е по-лош от този на Борис Джонсън по време на „ Партигейт “ и на Тереза Мей в седмиците преди да подаде оставка. Това значи, че възприемането на премиера измежду гласоподавателите се е влошило, макар партийния конгрес на торите, когато водачите и партиите обичайно усилват поддръжката си, защото имат опция да показват в детайли и ясно политическата си визия, съобщи БНР.

Нетният рейтинг на утвърждение на Тръс е понижен с 10 пункта от предходната седмица вследствие на забележителното нарастване на броя на гласоподавателите, които споделят, че „ не утвърждават работата, която прави “. Тревожен знак за Тръс е също, че утвърждението за нея спада както измежду гласувалите за оставане в Европейски Съюз, по този начин и измежду гласувалите за овакантяване.

За утешение на Лиз Тръс може да послужи обстоятелството, че нейният финансов министър Куази Куартенг е с още по-лош рейтинг – минус 51. Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър бележи леко усъвършенстване. Неговият чист рейтинг е плюс 9.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР