Рейтингът на американския президент Джо Байдън удари кариерно дъно, показва

...
Рейтингът на американския президент Джо Байдън удари кариерно дъно, показва
Коментари Харесай

Тръмп ще победи Байдън, ако изборите бяха днес


Рейтингът на американския президент Джо Байдън удари кариерно дъно, демонстрира последно изследване на „ Вашингтон пост “ и Ей Би Си.

Проучването дава да се разбере, че от ден на ден американци се съмняват в остротата на умствените му качества, а поддръжката към него е доста по-ниска отпреди 4 години.

В анкетата на въпроса кого биха подкрепили на изборите през 2024 година (за които Байдън към този момент разгласи, че ще се кандидатира), 44% дават отговор, че биха дали своят вот за Тръмп. 38% биха дали гласа си за сегашния държавен глава. Останалите 18% или още не са решили, или са дали различен отговор.

Въпреки все още отворената за номинации листа на републиканците за изборите през 2024 година, сега Тръмп остава с по-голяма поддръжка и от губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който евентуално би бил най-сериозният му съперник. За Тръмп биха дали своят вот 42% от интервюираните.

Що се отнася до стопанската система 54% против 36% от участниците в допитването считат, че Тръмп се е справял по-добре като президент, в сравнение с Байдън в този момент.

63% от участниците в анкетата са на мнение, че актуалният американски президент няма „ умствена заостреност “, а 62% са на мнение, че Байдън не е в задоволително положително физическо здраве, с цел да работи обикновено.

76-годишният Доналд Тръмп също не е в първа младост, само че за разлика от 80-годишния Байдън 54% от гласоподавателите одобряват, че умствено и физически той е по-здрав и може да извършва отговорностите си.

Социолозите означават още и парадокса, че съгласно някои техни изследвания с отправянето на разнообразни обвинявания към Доналд Тръмп поддръжката за него нараства, вместо да спада.

Само една безапелационна победа на Украйна във войната против агресора Русия би вдигнала слабия рейтинг на Джо Байдън, който е водач на западната коалиция, подкрепяща нападнатата от Путин суверенна страна, настояват анализаторите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР