Рейтинг според Times Higher Education (THE) за 2022 г.Оксфордският е

...
Рейтинг според Times Higher Education (THE) за 2022 г.Оксфордският е
Коментари Харесай

Два наши университета в световна класация

Рейтинг съгласно Times Higher Education (THE) за 2022 година
Оксфордският е преди всичко

Две от 52-те упълномощени висши учебни заведения в България намират място в международната ранглиста на университетите на Times Higher Education (THE) за 2022 година В нея влизат над 1600 висши учебни заведения от 99 страни.

Техническият университет в София дебютира в класацията, там е и Софийският университет. И двата са класирани след първите 1200. (категорията е " 1201+ " ) с 10.6–22.3 точки. Под линия, измежду висшите учебни заведения, които не са включени с следващ номер, е Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна.

За съпоставяне Румъния е показана от 18 висши учебни заведения, първото от които - Букурещкият университет - е в групата на класираните сред 501-ото и 600-ото място. От Гърция те са 13. Първи е Атинският университет Харокопио, №351-400. Сърбия има три, също като нас, само че и трите са класирани и първият - Университетът в Крагуевац - е в групата сред №401 и №500.

В Топ 10 не престават да преобладават Съединени американски щати и Англия.

Първото място резервира Оксфордският университет във Англия. Второто и тази година разделят американските Калифорнийски софтуерен институт и Харвард. Четвъртото е за Станфордският университет, петото разделят Кеймбридж и Масачузетският софтуерен институт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР