Рейнджърс разби с 3:0 Селтик в дербито на “Старата фирма

...
Рейнджърс разби с 3:0 Селтик в дербито на “Старата фирма
Коментари Харесай

Рейнджърс разби Селтик за пръв път от известно време

Рейнджърс разруши с 3:0 Селтик в дербито на “Старата компания ” в мач от 35-ия кръг на шотландската Премиършип. Трима разнообразни голмайстори бяха точни за домакините - Тод Кантуел (5’), Джон Сутар (34’) и Фешън Сакала (70’). Това бе първи триумф за отбора в синьо в огромното дерби на Шотландия в последните седем дуела сред двата отбора

Рейнджърс откри резултата още в петата минута, когато Джон Лундстрам от далечно разстояние, Джо Харт не реагира задоволително добре и Тод Кантуел с добавка откри резултата за 1:0. “Детелините ” можеха да изразвнят резултата в ответната офанзива, когато Лиел Абада изведе чудесно водещия офанзивата Хюн-Гю О, само че той съумя единствено да нацели десния дирек на вратата. След четвърт час игра още веднъж играчите на Ангел Пастекоглу пропуснаха добра опция, този път посредством Лиел Абада.

Футболистите на Майкъл Бийл удвоиха преднината си в 34-ата минута, когато Джон Сутар откри топката чудесно след корнер и не остави шансове на не изключително добре подредената защита на Селтик.

Гостите още веднъж потърсиха гол, който да върне интригата в срещата още пет минути след началото на втората част. Матю О’Райли получи прекрасен пас на границата на наказателното поле и стреля, само че Роби Макрори направи положително избавяне. Така се стигна до 70-ата минута, когато сериозна неточност в отбрната на Селтик, Фешън Скала съумя да открадне топката и да напредне, след което изцяло самичък да преодолее Джо Харт и да означи трети гол за своя отбор и да постави точка на разногласието. Въпрек и този успех Рейнджърс продължава да изостава на цели 10 точки от Селтик, който е лидер в класирането с 95 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР