Рейнджърс даде заявка, че този сезон може да спре доминацията

...
Рейнджърс даде заявка, че този сезон може да спре доминацията
Коментари Харесай

Рейнджърс с втора поредна победа в дербито на Шотландия

Рейнджърс даде поръчка, че този сезон може да спре превъзходството на Селтик и да им попречи да стигнат до десета поредна купа. “Сините” завоюваха безконечното дерби на Шотландия за втори следващ път и към този момент има преднина от 4 точки на върха на класирането. Отборът на Стивън Джерард победи с 2:0 на “Селтик Парк” в първото дерби на Глазгоу без почитатели след два гола на бранителя Конър Голдсън. Бранителят откри резултата в деветата минута и се разписа още веднъж в 54-ата минута.

Нийл Ленън има някакво опрощение за загубата в първо дерби за сезона, защото той не можеше да разчита на няколко съществени играчи заради наложена карантина след мачовете на националните тимове. Големият отсъстващ за “детелините” бе Одсон Едуард, който през вчерашния ден се завърна от Франция. 22-годишният нападател има 6 маркирани гола против безконечния противник.

25 years since Rangers have won back to back at Parkhead. A comfortable and dominant performance!
— Rangers FC & Linfield FC (@bluesbrothers86)
Изненадващо за Рейнджърс запаса остана Янис Хаджи, който се показва превъзходно от началото на сезона. Това не попречи на отбора да стигне за първи път от 2009 година до втора поредна победа в дербито и втори следващ триумф на “Селтик Парк” от 1997 година

Рейнджърс справедливо стигна до триумфа през днешния ден, откакто надигра противника си. В играта на “детелините” липсваше нужното движение и в целия мач те по този начин и не откриха ритъма си.

make it back to back wins at Celtic Park.

Steven Gerrard and his men are on the March this season!
— SPORF (@Sporf)
Капитанът на “сините” Джеймс Таверние центрира от фаул в деветата минута и постави топката на главата на Голдсън, който откри резултата. Тимът на Нийл Ленън направи опит да отговори, само че без да покаже причини. Атаките на противника изглеждаха много по-опасни. Отлична композиция сред Арфийлд, Камара и Морелос на границата на наказателното поле докара до второто попадение в 54-ата минута минута. Морелос центрира, а голмайстор още веднъж бе Голдсън. До края Рейнджърс пропусна да завоюва и с по-голям резултат. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР