Рейгън сигурно се обръща в гроба заради републиканците в Сената.Това

...
Рейгън сигурно се обръща в гроба заради републиканците в Сената.Това
Коментари Харесай

Туск: Рейгън сигурно се обръща в гроба заради републиканците в Сената

Рейгън несъмнено се обръща в гроба поради републиканците в Сената.

Това разгласи полският министър председател Доналд Туск в " Екс ". Причината за извънредно острия му коментар е решението на консерваторите в горната камара на американския Конгрес да не подкрепят законопроект за 118 милиарда $ за американската граница с Мексико и Украйна. Той бе плод на продължителни договаряния сред Байдън и републиканците в Сената, при които президентът бе заставен да одобри непопулярни измежду електората му отстъпки в третирането на незаконните мигранти. Законопроектът щеше да даде и 60 милиарда $ военна помощ за Киев.

Десните сенатори даваха сигнал, че ще го одобрят... досега, в който някогашният президент Доналд Тръмп им подреди да не го вършат.

" Уважаеми републикански сенатори на Америка. Роналд Рейгън, който оказа помощ на милиони от нас да си върнем свободата и независимостта, несъмнено през днешния ден се обръща в гроба си. Засрамете се ".

Туск е от политиците ветерани в Европа, който е бил министър-председател на Полша от 2007 до 2014 година, ръководител на Европейския съвет от 2014 до 2019 година и ръководител на Европейската национална партия от 2019 до 2022 година, преди да се върне на поста министър-председател в края на предходната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР