Рей Смит се пледира за невинен, първият от 19-те обвиняеми в окръг Фултън, които се признаха за виновен

...
Рей Смит, бивш адвокат на кампанията на Тръмп, е първият
Коментари Харесай

Рей Смит, бивш адвокат на кампанията на Тръмп, е първият от 19-те обвиняеми, които се признаха за невинни по обвинения в окръг Фултън, Джорджия, обвинявайки групата в заговор за осуетяване на резултатите от изборите в щата през 2020 г.

Адвокат на Смит подаде отказ от обвинение в понеделник, като посочи, че Смит няма да се яви по график на 6 септември, и вписа пледира за невинен всяко от 12-те обвинения на Смит.

Смит и неговите съподсъдими, сред които е бившият президент Доналд Тръмп, са обвинени в нарушаване на закона за рекет на Джорджия чрез предполагаема схема за отмяна на изборите след победата на президента Джо Байдън в щата през 2020 г.

В обвинителния акт от 15 август се твърди, че Смит незаконно е поискал от законодателите на щата да назначат различен набор от избиратели от Джорджия, които биха гласували за Тръмп, и е заговорничил с други да фалшифицират документ, който се твърди, че е удостоверение за гласовете на президентските избиратели на щата през 2020 г.

Смит се предаде на 23 август в затвора на окръг Фултън и беше освободен срещу гаранция от $50 000.

Не е ясно дали има други подсъдимите ще се откажат от обвиненията си.

Останалите 18 съобвиняеми са планирани да бъдат изправени пред съда на 6 септември. 

В момента е планирано Тръмп да бъде първият изправен пред съда същия ден, в 9:30 сутринта. Ако го направи Не се отказвайте от явяването си, той ще изслуша 13-те обвинения в престъпления, пред които е изправен, и след това се очаква да се пледира за невинен. Скоро след това, в 9:45 сутринта, бившият адвокат на Тръмп, Руди Джулиани, трябва да премине през същия процес.

Планира се организирането на техните съобвиняеми да продължи в 15-минутно шествие до 15:15 ч., с едночасова почивка за обяд на обяд.

An Адвокатът на Тръмп не би казал понеделник дали възнамерява да присъства на обвинението.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР