Ревюто на Valentino предизвика суматоха в Париж, предаде АП. Присъствието

...
Ревюто на Valentino предизвика суматоха в Париж, предаде АП. Присъствието
Коментари Харесай

Часове под дъжда: Ревюто на Valentino предизвика суматоха в Париж

Ревюто на Valentino провокира блъсканица в Париж, съобщи АП. Присъствието на звезди от шоубизнеса, които чакаха шоуто, почнало с час забавяне, предизвика тълпите почитатели да чакат любимците си с часове в дъжда.

Сред звездите в публиката в квартала „ Маре “ бяха Зендая, Наоми Кембъл, Флоранс Пю, Ерика Баду и Ашли Парк.

Всяко сходно ревю припомня за френската столица от интервала преди пандемията и е знак за възраждането на промишлеността след опустошителните последици от Covid-19.

Пиерпаоло Пичоли, дизайнер на марката, сподели, че късите облекла и транспарантните материи откриват личността. Някои модели бяха с лица и вратове, покрити с логото на марката. Визуалната игра присъстваше и в разголените топове, панталони в физически цвят и пера.

Обърнати подгъви, изрязани рокли, както и блестящи лилави рокли с шлейф, разкриващи плът само на гърба, допълваха визията. Все отново имаше чувство, че марката се е опитал да запълни прекалено много ревюто. На модел 91 към този момент се усещаше отмалялост. Почитателите на Valentino започнаха да нервничат.

Финалът на Valentino бе същинското разкриване на шоуто – моделите не минаха измежду насядалите посетители, а излязоха да поздравят тълпите извън.



Дъждът сложи пред тестване публиката на Givenchy. Гостите, измежду които Оливия Родриго, претърпяха проливния дъжд посредством само на транспарантни чадъри. Но шоуто се състоя. За дизайнера Матю Уилямс тази сбирка беше сериозна. Американецът се опита да размени своя стрийт жанр с обичайната хармония за пролетта. Замяната е ненапълно сполучлива. Черно свръхголямо болеро, тясна минирокля, отсенки от стила на „ Матрицата “. Копринени топове, транспарантни поли създаваха чувство за добър, внимателен трансгресив жанр на стилната къща, обезсмъртена от актрисата Одри Хепбърн.

Изкуството на поканата към момента има прекомерно огромно значение за Парижката седмица на модата. Понякога поканата дава ключ към самата сбирка, която ще бъде продавана в магазините, различен път е единствено задявка.

Поканата на „ Баленсиага “ за пролетното ревю беше същински кожен портфейл с същински френски франкове, здравно-осигурителна карта, карта за домакински любим, кредитни карти и така нататък Безброй видеа с обществените мрежи посочваха изумлението на гостите, отварящи своята „ покана “.

Поканата на „ Валентино “ беше черен куб, съдържащ в себе си кюар код. Поканата на Chanel беше картичка с лицето на Кристен Стюарт, освен това толкоз огромна, че не се побираше в пощенските кутии.

Дизайнерката Барбара Бюи е добър образец за метода, по който пандемията повлия на стилната промишленост – за положително, и за неприятно.

Много фешън къщи се насочиха към цифровата среда по време на локдауна, представяйки там сбирките си. През тази пролет Париж – сходно на Милано, сподели желанието на промишлеността да се завърне към метода на работа преди пандемията. Бюи е измежду дизайнерите, които не престават да залагат на филмовия формат. Това е рационално деяние за дребните фешън къщи, защото огромните фешън ревюта биха им коствали прекомерно скъпо.

Пролетната видео сбирка на Бюи сподели двойка влюбени във френската провинция. Всеки носи облеклата на другия. Бял костюм, цветна текстилна тъкан обгръща тялото на мъжкия модел, оставяйки голо рамо. Андрогинни лакирани нокти допълват мъжката визия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР