Революцията от 2020 г. свърши.Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел

...
Революцията от 2020 г. свърши.Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел
Коментари Харесай

Даниел Митов: Революцията свърши

" Революцията от 2020 година свърши ".

Това разгласи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по Нова тв във връзка гласуването на новото държавно управление с втория мандат, подкрепено от ГЕРБ.

" Вчерашният ден сложи окончателен завършек на революцията, започнала преди две години ”, добави той.

„ Целта на всяка гражданска война е да убеди хората, че са жертви на някакви външни условия. Да съблече от тях отговорността за протичащото се. Преди две години се борихме с една десетоглава хидра, наречена корупция, чиито глави трябваше да отрежем, с цел да бъде всичко наред.

Очевидно това се оказа погрешно - че някой изобщо си е фантазирал, че животът е толкоз простоват. Тя завърши. Отдавна приказваме, че би трябвало да има и правосъдна, и конституционна промяна. Казахме и преди две години, че сме подготвени да приказваме по въпроса. Не ни бяха нужни две години изгубено време и пет избора, с цел да стигнем отново до същото нещо ”, продължи със своите трактовки по тематиката Митов.

" Правителството е наше (на ГЕРБ - бел. ред.) ", сподели още той. " Щом сме дали своят вот за него, е наше. "

Той разяснява и поддръжката на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета, както и промяната в комисията по конституционни промени в Народно събрание, в която влиза ненадейно Пеевски. И поръчката, че ще работят " самодейно " за конституционни промени. 

„ За да се случи конституционна промяна, трябват и гласовете на Движение за права и свободи. Това е законна българска политическа партия, определена от български жители да участва в Народното събрание със съответната тежест. Няма по какъв начин да се избяга от това. Дори и „ Да, България ” и Христо Иванов признават легитимността и съществуването на този фактор. За да се стигне до конституционна и правосъдна промяна, ще би трябвало да се водят съществени, зрели и лишени от страсти диалози, които включват Движение за права и свободи ”, съобщи Митов.

На въпрос дали ще сменят шефове на служби, той отговори:

„ В диалог с Народното събрание и партиите ще се вземат решения дали би трябвало, или не да се сменят шефове на служби. Имаше опозиция против избирането на постоянен кабинет, през вчерашния ден изслушахме погребалното слово и елегията на президента по изгубената му персонална власт и стана ясно, че тази опозиция е преодоляна значително. Оттук насетне в ръцете на постоянния кабинет е да направи правилните неща, да се надяваме, че ще върви по верния път ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР