Революционно предложение за доходите на младите хора у нас и

...
Революционно предложение за доходите на младите хора у нас и
Коментари Харесай

НА ЖИВО Революционни предложения за пенсиите и доходите на м...

Революционно предложение за приходите на младежите у нас и за пенсиите направи Българска социалистическа партия по време на договарянията за кабинет.

Днес е последният ден на диалозите сред парламентарно показаните политически сили за разработване на съдружно съглашение за бъдещо ръководство на страната. От 10 часа започнаха полемиките по тематиката " Финанси ", които ще продължат до 13 часа.

Преговорите се водят от водачите на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков и Асен Василев. В тях вземат участие специалисти на още три парламентарно показани политически сили: " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България ".



„ По отношение налога добавена стойност настояваме да създадем планове през 2022 година и да забележим може ли България да вкара диференцирана ставка налог добавена стойност ", сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

" Предлагаме да се вкара система на фамилно подоходно облагане, защото България има демографски проблем и ние би трябвало да създадем условия да облекчим младите работещи фамилии, които отглеждат деца ", сподели Гечев.

" Една от директивите на Европейски Съюз е да се направи по-самостоятелна или изцяло независима пенсионна система. В България свалихме най-много докъм 60 на 100 от средствата за пенсии се обезпечават от българския бюджет, а в този момент с тези обезщетения, които вършим поради ковид, този дял на бюджета пораства, което е спомагателна тежест за бюджета ", сподели още той.

" Намаляване на Данък добавена стойност ставката от 20% на 7% за медикаменти и храни от дребната потребителска кошница би коствало към 300 млн. лева Предвиждаме и увеличение на минималната работна заплата на 700 лева от началото на 2022 година ", добави Орлин Ваташки по време на полемиката.

" Предлагаме минималната работна заплата да се пресмята като % от междинната работна заплата за страната от предишна година. И както казахме фамилно подоходно облагане и в тази връзка - необлагаем най-малко на единия от родителите за сума в размер на 550 лева за всяко дете до навършване на 18 години. Това ще коства по наши планове към 845 млн. лева ", добави още Орлин Ваташки, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

" В частта надзор желаеме да заложим повишение събираемостта на приходите, не увеличение на налозите в страната. Освен това 6500 лв. еднократна помощ за всяко второ и трето дете, при изискване, че един от родителите се е осигурявал най-малко 24 месеца обратно. Това ще обхване към 9 000 родители и ще коства към 171 млн. лева годишно. Също по този начин нулев налог върху приходите от труд до навършване на 26 години. Това ще коства към 121 млн. лева И обезпечаване на безвъзмездни детски градини и ясли, което ще коства към 100 млн. лева ".

От " ИТН " означиха, като бюджетни цели - промяна в опазването на здравето, взор към демографската картина, обучение и просвета, и по-точно вложения в научноизследователската активност, нововъведения, инфраструктура и подвижност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР