Революционните промени в евротурнирите, които се обсъждаха за 2024 г.,

...
Революционните промени в евротурнирите, които се обсъждаха за 2024 г.,
Коментари Харесай

Големите промени в евротурнирите стигнаха задънена улица

Революционните промени в евротурнирите, които се обсъждаха за 2024 година, са на път да бъдат отсрочени или анулирани. Това е резултатът след първия ден от срещата сред представителите на водещите европейски футболни клубове в Женева, оповестява Би Би Си.

В основата на неодобрението на измененията е, че УЕФА, националните шампионати и европейските клубове не могат да стигнат до общо решение след договаряния, продължаващи към този момент няколко месеца.

Сред плануваните промени на УЕФА е форматът в Шампионската лига да съставлява четири групи по осем тима, като част от мачовете да се играят през уикендите.

Организацията към този момент направи стъпка към проекта си за 2024 година със стартирането на трети шампионат. Това би разрешило изпадане или нанагорнище в по-горна дивизия, като УЕФА се надява по този метод да предотврати превръщането на Шампионската лига в зона, непокътната единствено за огромните клубове.

Безпокойството на клубовете е, че измененията ще доведат до по-големи доходи от надпреварите на УЕФА, като това ще бъде за сметка на постъпленията от вътрешните шампионати. Най-потърпевши ще са тимовете във Висшата лига, които получават големи суми поради телевизионния си контракт.

От друга страна, дребните клубове виждат проблем в това, че не могат на напредват за сметка на огромните тимове, които обират лъвския къс. Надеждата им е, че ще се откри решение за бързи дейности, преди да се усили още пропастта с богатите клубове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР