Революционна стъпка в Космоса. Вече 19 часа към Марс лети

...
Революционна стъпка в Космоса. Вече 19 часа към Марс лети
Коментари Харесай

Революционна стъпка в Космоса: Вече 19 часа най-мощната ракета лети към Марс

Революционна стъпка в Космоса. Вече 19 часа към Марс лети най-мощната ракета " Фалкон Хеви " на компанията " Спейс Екс ", която беше изстреляна сполучливо от Космическия център във Флорида. На борда й се намира единствено аленият автомобил " Тесла " на основателя на компанията Илон Мъск. Плановете са ракетата да се употребява за задачи в далечния космос.

 © Българска телеграфна агенция
Кейп канаверал, Флорида. Миг от историята, съпроводен с овации. Стартовата площадка беше същата като употребяваната при задачите до Луната.
Илън Мъск, създател на компанията " Спейс Екс ": Все още се пробвам да осъзная какво се случи, изглеждаше ми сюрреалистично.
Гигант като " Фалкон Хеви " не се е изправял до момента на космодрума във Флорида. Дълга 70, необятна 12 метра, с два странични ускорителя - употребяваните и до момента ракети " Фалкон 9 " и общо с 27 мотора " Мерлин ". Може да изведе в орбита товар, еднакъв на 18 самолета Боинг 747 с цялостни резервоари, натоварени с пасажери и багаж. Това е два пъти повече в сравнение с употребяваните сега ракети това при три пъти по - ниски разноски.

Рискът нещо да се обърка при тестовия полет беше голям, както стана ясно и от думите на Илън Мъск след триумфа.
Илън Мъск, създател на компанията " Спейс Екс ": В главата ми беше единствено видението на детонация на стартовата площадка. Слава Богу, това не се случи!
След двуминутен полет двете странични ракети се отделиха от централната ракета и след още осем минути се приземиха синхронно на към десетина метра една от друга във Флорида. Централната ракета се насочи към Земята, само че не съумя да се приземи на кораб в океана и се разруши при удара във водата със скорост 500 км в час.

Последната степен на ракетата обаче продължи своя полет към Марс с алената кора на Илън Мъск и манекен зад кормилото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР