Revolut стартира предварителна версия на опция за стейкинг на криптовалути

...
Revolut стартира предварителна версия на опция за стейкинг на криптовалути
Коментари Харесай

Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

Revolut започва предварителна версия на алтернатива за стейкинг на криптовалути за клиенти в Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство.

Крипто стейкинга (залагане) е функционалност, при която притежателят на дадена криптовалута дава назаем активите си за избран интервал от време, с цел да подкрепи сигурността и работата на блокчейн мрежа, която поддържа функционалността.

В подмяна на поддръжката си потребителят получава заплащане под формата на новоизсечени токени или част от таксите за транзакции.

Криптовалутите , които разрешават залагане, употребяват механизъм за консенсус, наименуван доказателство за залог (PoS). Така те подсигуряват, че всички транзакции са тествани и предпазени без посредничеството на банка или платежен процесор.

Залагането несъмнено е обвързвано с риск. Безопасността на стейкинга зависи от няколко фактора, в това число сигурността на употребяваната платформа за залагане или портфейл, цялостната сигурност на блокчейна и риска от хакерски офанзиви.




Revolut и крипто

Във функционалността на Revolut, която се чака да бъде пусната през тази седмица стейкингът ще бъде лимитирани до криптовалути като Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA) и Етериум (ETH), а съгласно информацията доходността им ще варира от 11.65% до 2.99%.

Разгръщането на криптовалутите в платформата се развива в продължение на няколко години, като компанията за първи път предложи търговия с тях на потребителите през ноември 2017 година

Revolut също по този начин предлага на своите консуматори безвъзмездни курсове по основи на крипто и блокчейн технологията, като приключилите програмата се възнаграждават с безвъзмездни криптовалути.

През 2021 година платформата стартира да разрешава на клиентите да трансферират активите си към портфейли и други платформи. Също по този начин през октомври предходната година Revolut добави функционалност, позволяваща на клиентите да харчат криптовалутите си за ежедневни покупки посредством дебитна карта.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР