Revolut се разрасна бързо през четирите години, в които се

...
Revolut се разрасна бързо през четирите години, в които се
Коментари Харесай

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

Revolut се разрасна бързо през четирите години, в които се предлага в Румъния. Днес северната ни съседка публично е вторият по величина пазар на дребно в света за английския финтех, оповестява Romania Insider, цитирайки изказване на компанията. Първото място е за Англия.

От Revolut обявиха още, че " Букурещ има най-високата централизация на консуматори на Revolut в Европейски Съюз, защото всеки трети гражданин в трудоспособна възраст употребява услугите на онлайн банката ".

Финтех приложението, което започва в Румъния през май 2018 година, към този момент доближи 2 милиона клиенти на локалния пазар.

" Преди четири години, когато публично стартирахме активността си в Румъния, Revolut беше пионер с над 20 000 клиенти, които бяха разкрили нашето приложение още преди формалното нахлуване на пазара ", споделят от стартъпа.
 Revolut пуска нов тип артикул за заплащане в цяла Европа
Revolut пуска нов тип артикул за заплащане в цяла Европа

Първоначално цифровата банка тества своя „ артикул за отговорно заплащане на вноски “, наименуван Pay Later, в Ирландия

По това време едвам 9,7% от румънското население употребява интернет банкиране, сочи формалната статистика. За четири години процентът на локалните поданици, употребяващи интернет за банкиране и финанси, се е повишил до 18,5%. Все още има място за напредък обаче, защото междинното за Европейски Съюз за 2021 година е в размер на 58%.

В същото време Revolut в Румъния се трансформира в една от най-добре представящите се компании, с почти 500 000 нови клиенти годишно. Типичният консуматор на онлайн банката в страната е на към 36 години и живее в огромен град.

Колкото до бизнеса, компании като Mega Image, Carrefour, Auchan, Lidl и Profi, бензиностанции като OMV, Petrom, MOL, Rompetrol, както и платформи за шерване на коли като Bolt и Uber са търговците на дребно с максимален брой транзакции на Revolut досега.
 Revolut пуска депозити в България през 2022 година
Revolut пуска депозити в България през 2022 година

Все още не са оповестени изискванията по новия артикул

Що се отнася до вложенията, броят на румънските клиенти, инвестиращи в криптовалути, се е нараснал със 140% през последните 12 месеца. Най-популярните токени са Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) и Skale (SKL).

Представителите на Revolut декларират, че са в непрестанен развой на нововъведения и че проектират нови артикули, приспособени към световната цифрова инфраструктура, с цел да оказват помощ на клиентите да се ориентират безвредно и дейно в света на финансите.

Основана в Лондон от Николай Сторонски и Влад Яценко през 2015 година, Revolut към този момент има над 18 милиона клиенти по целия свят. През декември 2018 година финтех компанията получи лиценз за банка Challenger от Европейската централна банка, подпомагана от Банката на Литва. През януари 2022 година Revolut започва и като публична банка.
 Revolut получи цялостен банков лиценз от ЕЦБ
Revolut получи цялостен банков лиценз от ЕЦБ

Почти €400 млн. са депозитите, а раздадените заеми доближават €12 млн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР