Revolut, известен лондонски финтех стартъп и една от най-големите необанки

...
Revolut, известен лондонски финтех стартъп и една от най-големите необанки
Коментари Харесай

Revolut премахва редица алткойни от платформата си

Revolut, прочут лондонски финтех стартъп и една от най-големите необанки в света, прави промени в своите оферти за криптовалути в Съединени американски щати.

Следвайки стъпките на огромните крипто тържища, Revolut реши да извади от листата Cardano ( ADA ), Polygon ( MATIC ) и Solana ( SOL ) за своите американски клиенти.

Засегнатите консуматори на Revolut в Съединени американски щати получиха имейл уведомление за това развиване през актуалната седмица. Вследствие на това клиентите, основани в Съединени американски щати, към този момент няма да могат да купуват ADA, MATIC и SOL. За да се улесни преходът, всички останали токени на тези изключени от листата криптовалути в сметките на потребителите ще бъдат автоматизирано продадени.

Revolut навлезе в крипто пространството още през 2017 година, когато бизнесът на компанията се разшири. С течение на времето сдружението интегрира разнообразни крипто услуги в своето приложение и даде поддръжка за над 100 криптовалути на своя уеб страница.

Когато през 2020 година Revolut навлезе на конкурентния пазар в Съединени американски щати, предложенията на компанията за криптовалути го отличиха от останалите играчи. Въпреки това ангажирането с цифрови активи излага предприятията на неустойчивостта на бранша.

Миналата година основният изпълнителен шеф на Revolut, Николай Сторонски, отбрани решението да продължи да поддържа криптовалутите макар обвързваните с това опасности, базирайки се на срутва на FTX. Той акцентира, че “ ” и съобщи, че Revolut даже ускорява уговорката си към крипто продуктите.

Въпреки това обстановката взе поврат, когато Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) влезе в конфликт с няколко основани в Съединени американски щати крипто компании, в това число Binance и Coinbase.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР