Ревност в предложенията, кой колко пари да похарчи в държавата,

...
Ревност в предложенията, кой колко пари да похарчи в държавата,
Коментари Харесай

Борисов свиква коалиционен съвет за партийните субсидии

" Ревност в предложенията, кой какъв брой пари да похарчи в страната, с цел да станат безвъзмездни колкото може повече неща - всички партии имат сходни препоръчани я. По-малко са предложенията по какъв начин да съберем повече доходи в страната ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел по отношение на въпроса с партийните дотации. Министър-председателят акцентира, че точно това вършат в държавното управление - обмислят по какъв начин да привлекат повече вложители или по какъв начин да вдигнат Брутният вътрешен артикул.

Министър-председателят заяви, че ще се организира съдружен съвет, на който тематиката ще бъде разисквана. Съобразих се с съдружните ми сътрудници и ще забавим решението за партийните дотации с една седмица, уточни той.
 Депутатите отхвърлиха от дневния ред партийните дотации Обновена
Депутатите отхвърлиха от дневния ред партийните дотации

Причината е, че не е постъпил отчета от бюджетната комисия

Борисов обаче бе безапелационен, че ще отстоява предлагането за 1 лев. " Ако партиите в Народното събрание вземат друго решение, това е демокрацията. Позицията на ГЕРБ е съобразена с референдума и с мнението на 2,5 млн. души ", уточни той.

Относно коментарът на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че отпадането на гласуването за понижаване на дотациите е крушение за Борисов, министър председателят отвърна с въпрос: " Кое е крушение? Че две години Българска социалистическа партия не приказваха по въпроса, с цел да не ги захване Слави Трифонов. Те са царе на такива думи, по тази причина и толкоз години съм министър председател - тъй като те постоянно са спечелили, само че единствено на думи . Не им вършат чест тези мнения, мислех, че при 10% разлика на евроизборите ще си създадат заключения ".

Министър-председателят отговори и на въпрос за договарянията със Съединени американски щати за изтребителите. Той уточни, че военното министерство е получило оферта от Съединените щати, която се разисква .

Водят се финални договаряния и защото тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до сключване на контракт, ще актуализираме бюджета, надлежно ще се дадат тези пари от запаса, който имаме ", изясни министър председателят.
 Депутатите в спор за пари, грехове и още нещо..., само че най-много за пари
Депутатите в спор за пари, грехове и още нещо..., само че най-много за пари

Според Йордан Цонев единствено ГЕРБ и Българска социалистическа партия можели да се оправят с 1 лева дотация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР