Ревматоидният артрит е автоимунно възпалително заболяване, което е хроничен характер

...
Ревматоидният артрит е автоимунно възпалително заболяване, което е хроничен характер
Коментари Харесай

5 ранни симптома на артрит, които се проявяват на младини

Ревматоидният артрит е автоимунно възпалително заболяване, което е продължителен темперамент и визира здравето на ставите. То протича с мъчително отичане, което в последна сметка може да докара до ерозия на костите и дисторция на ставите. В някои случаи това заболяване може да обхване необикновени за него органи - очи, бели дробове, сърце.

Когато чуете думата „ артрит “, първата ви асоциация е за възрастен член на фамилията и като цяло за човек в преклонна възраст. Но в действителност артритът може да засегне хора от всички възрасти, причинявайки мъчително инфектиране и вдървеност в ставите. Това заболяване може да одобри доста форми, само че има пет постоянно срещани признака, на които би трябвало да обърнете внимание.

1. Сутрешна вдървеност

Сутрешната вдървеност или вдървеност след дълъг интервал на безучастие, като следобедна сънливост или дълготрайно стоене, е постоянно срещан ранен симптом на артрит.

В взаимозависимост от типа артрит, сковаността може да продължи минути или даже часове. Ако непрекъснато се чувствате сковани заран за един час или повече, евентуално си коства да посетите ревматолог.

2. Болки в ставите

Болките в ставите най-често се появяват в пръстите и китките, само че могат да се появят и в други елементи на тялото. Ежедневните процедури като писане или връзване на обувките могат да се окажат извънредно сложни и мъчителни за пациент с артрит.

Прилагането на топъл и леден компрес върху засегнатата област може да облекчи болката за малко време. Топлината отпуска мускулите, до момента в който студът облекчава подуването.

Ранният ревматоиден артрит нормално визира най-вече по-малките стави, най-вече тези на пръстите на ръцете и краката. С напредването на заболяването признаците могат да се разпространят в китките, коленете, глезените, лактите, бедрата и раменете. През по-голямата част от времето признаците се демонстрират в едни и същи стави от двете страни на тялото.

3. Лека тресчица

Леката температура с болки в ставите или инфектиране е доста евентуален симптом на артрит. Ако имате висока температура по едно и също време с болки в ставите или мускулите, потърсете доктор.

4. Изтръпване на ръцете или краката

Възпалените сухожилия притискат нервите, което води до изтръпване в ръцете или краката. 

Изтръпването може да бъде понижено посредством потребление на специфични ластици за китки, стероидни инжекции за понижаване на отока, а в по-тежки случаи и интервенция за освобождение на притиснати нерви.

5. Затруднено придвижване

Възпалението може да деформира връзките и сухожилията, което затруднява огъването или изправянето на избрани области на тялото. С напредването на болестта увреждането на ставите може да засегне връзките и сухожилията, което затруднява придвижването на разнообразни елементи на тялото.

Вашият доктор може да предложи специфична терапия за понижаване на болката и увеличение на двигателната интензивност, включваща още специфични мехлеми, диета и медикаменти.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР