Реваншът на Левски срещу Айнтрахт във Франкфурт ще бъде ръководен

...
Реваншът на Левски срещу Айнтрахт във Франкфурт ще бъде ръководен
Коментари Харесай

Левски страда при съдии от Нидерландия

Реваншът на Левски против Айнтрахт във Франкфурт ще бъде управителен от нидерландска съдийска бригада. Главен съдия е Аллард Линдхаут. Досега на български отбори в Европа той е бил единствено четвърти рефер. Става дума за дуела сред Зрински Мостар и Лудогорец през 2018 година, който приключи 1:1.

Що се отнася съответно до Левски, съдиите от ниската земя не са измежду тези, които са свързани с хубави мемоари за отбора. Интересното е, че първата поява на нидерландски рефер на мач на " сините " в Европа е тъкмо против немски тим, какъвто срещат и в този момент. Става дума за борбата с Вердер на прага на групите на Шампионската лига през 1993 година. Този мач приключи 2:2, а основен арбитър беше един от топарбитрите по това време Марио ван дер Енде. Две години след този мач пристигна единствената победа на Левски с нидерландски арбитър, освен това на непознат терен. " Сините " биха с 1:0 в Букурещ румънския гранд Динамо. Голът осъществя Георги Иванов-Геша, непосредствено от корнер, а свирката надуваше Ролф Линге.
 Пълен стадион чака Левски във Франкфурт
Пълен стадион чака Левски във Франкфурт

Домакините разпродадоха всички билети

Най-лоши са спомените от Дик ван Егмонт. През 1998 година той разпердушини " сините " против Копенхаген с дузпа, гарнирана с червен картон за Владимир Йонков, като най-малко изгонването можеше да спести. След почивката пък изпъди и Станимир Господинов. Така Левски доигра мача с 9 души и загуби с 0:2. Рене Теминк пък два пъти е свирил при загуби на Левски в Европа. И в случай че тази с Ливърпул на " Анфийлд " през 2004 година бе предстояща, даже предизвестена, то тази през 2008-а против Жилина бе шокираща.

Като теглим чертата ще забележим, че от 5 мача със съдии от ниската земя Левски има една победа, едно тъждество и три загуби.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР