Reuters Предупреждение от първа степен за опасност от високи температури за

...
Reuters
Предупреждение от първа степен за опасност от високи температури за
Коментари Харесай

Ще мине ли Варна между капките днес?

 Reuters Предупреждение от първа степен за заплаха от високи температури за 12 области от Западна и Централна България издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил ще е горещо, с максимални температури сред 35 и 38 градуса, в действие там е жълт код.

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от към 30° в североизточните до 39° в крайните югозападни региони на страната. 

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, на обособени места и ще прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 21°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР