Reuters Не отвориха днес много кафенета и ресторанти в Гърция. Собствениците

...
Reuters
Не отвориха днес много кафенета и ресторанти в Гърция. Собствениците
Коментари Харесай

Заведенията в Гърция затвориха

 Reuters Не отвориха през днешния ден доста кафенета и заведения за хранене в Гърция. Собствениците им вземат участие в народен митинг против ограниченията, които ограничават  клиентите на заведенията.

Реално единствено имунизираните могат да посещават заведения, разясняват сервитьорите. Много рядко се случва неимунизирани да си вършат антигенен тест, с цел да отидат на ресторант.

Седмица след въвеждането на рестриктивните мерки оборотът е понижен с 50%, оповестяват протестиращи притежатели на заведения за хранене и допълват, че стотици заведения са пред банкрут, всеобщо се уволняват чиновници.

Ресторантьорите упорстват за помощи за наемите на заведенията, понижаване на Данък добавена стойност на 6%, както и опция за зали единствено за неимунизирани.

Министърът на развиването Георгиадис упрекна в " непризнателност “ хората от бранш туризъм, които са получили най-вече средства по време на карантината.

В същото време държавното управление осведоми през днешния ден, че са заделени задоволително средства от бюджета за помощи за отопление, като право на това имат и непознатите жители, живеещи в Гърция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР