Reuters Броят на жертвите на земетресението, което удари град Измир в

...
Reuters
Броят на жертвите на земетресението, което удари град Измир в
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресението, ударило Измир, се увеличи

 Reuters Броят на жертвите на земетресението, което удари град Измир в Турция, се усили до 17 души, а ранените към този момент са 700. Губернаторът Явуз Селим Кьошгер сподели пред кореспонденти, че четири здания са изцяло разрушени, а 70 души са избавени от руините.

Той добави че един от смъртните случаи се дължи на удавяне поради мини-цунамито. Професор Халук Йозенер, началник на Института за проучване на земетресенията в обсерваторията на университета " Божазичи ", съобщи на конференция в Истанбул, че след земетресението, траяло повече от 15 секунди, е имало 19 вторични труса сред 3,3 и 4,8 по скалата на Рихтер.

Той също по този начин сподели, че по време на труса се е раздрала разломна линия с дължина от 30 до 40 километра. Малко след земетресението президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че всички държавни институти са мобилизирани, с цел да оказват помощ на Измир.

" Ние заставаме с всички наши жители, наранени от земетресението, с всички вероятни средства. Всички наши институти и министри са мобилизирани “, сподели той.

Телевизионни фрагменти и видеоклипове, циркулиращи в обществените медии, демонстрират по какъв начин хората обезверено отстраняват отломките на някои срутени здания, с цел да стигнат до хората, попаднали под руините.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР