Reuters съобщи, че възнамерява да предлага на притежателите на стари

...
Reuters съобщи, че възнамерява да предлага на притежателите на стари
Коментари Харесай

Франция ще дава грантове от 2500 евро за замяна на старите ДВГ автомобили с електрически велосипеди

Reuters заяви, че има намерение да предлага на притежателите на остарели ДВГ коли грант в размер на 2500 евро, в случай че те се съгласят да дадат своя остарял автомобил за скрап, а не да го продават в едва развитите страни. Тези пари са целеви и могат да бъдат изхарчени единствено за едно – за закупуването на електрически велосипед .

Решението за новата скица за финансово стимулиране на прехода към по-екологичен превоз към този момент е утвърдено от депутатите на Националното заседание (National Assembly) по време на предварителното гласоподаване. Предлаганата корекция в закона ще бъде в по-мащабен законопроект за климата, в границите на който изхвърлянето на парникови газове до 2030 година би трябвало да намалее с 40% спрямо равнището от 1990 година.

По този метод Франция ще стане първата страна в света, която ще предлага освен данъчни отстъпки за закупуване на електрически автомобили, а и опция за подмяна на остарелия ДВГ автомобил с електрически велосипед. Идеята е не толкоз да се подтиква покупката на електрически автомобили, а колкото е допустимо по-скоро да се понижи броя на старите ДВГ коли, които мощно замърсяват околната среда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР