Рециклирането има смисъл“ – под това мото Лидл България стартира

...
Рециклирането има смисъл“ – под това мото Лидл България стартира
Коментари Харесай

Лидл България стартира мащабна информационна кампания за намаляване и рециклиране на пластмасата

 " Рециклирането има смисъл “ – под това мото Лидл България започва осведомителна акция, която има за цел да разпространява намаляването използването  на пластмасата и да подтиква преработването. Денят за оповестяване на акцията не е инцидентен – 18 март е Световният ден на преработването. Затова точно на тази дата компанията насочва вниманието към тематиката.

Чрез предлагане на артикули от рециклиран материал, серия от информационни интензивности и акции за разчистване на нечисти местоположения, Лидл България ще насърчи потребителите да понижат използването на пластмаса и да рециклират повече. В тази посока е и първата устойчива опция от веригата – най-новите артикули за домакинство. През миналата седмица компанията показа артикули за дома, направени от 95 до 100% рециклиран материал, с които дава втори живот на пластмасата. От през днешния ден до 21 март към тях се прибавят и още продукти за дома, създадени с грижа за околната среда. 

Сред тях са чадъри, възглавнички за столове и легло за домашни любимци. Чадърите са с текстилна част от 100% рециклиран материал, възглавничките за стол съдържат 100% рециклиран полиестер, а леглото за домакински любим е създадено от близо 70% рециклиран материал. Любопитни са цифрите, които стоят зад изработката на тези артикули. За производството на един чадър са употребявани приблизително 4 рециклирани пластмасови бутилки, а за възглавничките за стол – 2 такива бутилки. Артикулите са сертифицирани и с интернационалния продуктов стандарт Global Recycled Standard (GRS) за обезпечено тествано наличие на рециклирани материали.

" Всеки един от нас може да допринесе за това да намалим количеството използвана пластмаса в всекидневието си. Това е и задачата, която си слагаме с тази акция – да вдъхновим нашите консуматори и да им покажем, че всяка дребна крачка води към огромната смяна. Вече близо 4 години в Лидл България сме непрекъснати в напъните си за понижаване и преработване на пластмасата. Продължаваме да следваме тази посока и имаме вяра, че в лицето на нашите клиенти ще намерим още съидейници – тъй като преработването и грижата за природата имат смисъл, изключително когато обединим напъните си “, коментира Елица Георгиева, началник “Корпоративни връзки " в Лидл България. 

Информационната акция е част от огромната тактика на Schwarz Gruppe – REset Plastic, която Лидл България следва неотменно към този момент близо четири години. Тя цели отбягване и понижаване използването на пластмаса посредством редица ограничения – понижаване и преработване н  а пластмасата, редизайн на опаковки лична марка, разчистване и унищожаване на пластмасови боклуци от околната среда, както и създаването на нововъведения.

В осъществяване на тактиката REset Plastic Лидл България работи по изпълнението на две цели – да намали количеството пластмаса в опаковките на продуктите лична марка с 20% до 2025 година и да направи 100% от опаковките на продуктите си лична марка оптимално рециклируеми. За постигането им компанията ползва редица поредни ограничения. След понижаване тежестта на тарелките за прясно месо, Лидл Бълграия въведе и такива с още по-малко наличие на пластмаса, и
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР