Рециклирането е един от начините, чрез които съвременният човек може

...
Рециклирането е един от начините, чрез които съвременният човек може
Коментари Харесай

Опаковките, които са врагове на околната среда

Рециклирането е един от методите, посредством които актуалният човек може да покаже, че не е апатичен към околната среда и бъдещето на света.
 Пластмасовите кутии, огледалата, найлоновите торбички и какво не можем да рециклираме
Какво не можем да рециклираме

Боклукът, за който няма втори живот

Оказва се, че доста от новите съвременни опаковки не могат да се рециклират. Изследване във Англия, поръчано от компанията Which?, проучва 89 от най-продаваните хранителни артикули. Само 34% са имали опаковки, които са изцяло рециклируеми, а 41% нямат етикети, с цел да покажат дали могат да бъдат рециклирани.

Потребителската организация анализирала 10 разнообразни категории продукти, в това число шоколад, газирани питиета, чипс, кисело мляко, сокове, сирене, самун и зърнени храни. Експерти разделили опаковките на обособените им съставни елементи, измервали всеки детайл и преценявали какъв брой елементарно могат да бъдат рециклирани. Резултатите открили, че опциите за преработване варирали в доста необятни граници.
 Снимка 498139

Много водещи марки хранителни артикули в Обединеното кралство имат опаковки, които не могат да се рециклират, а чипсът, шоколадът и сиренето са измежду първенците, написа BBC.

От компанията приканват държавното управление да направи етикетирането за преработване просто, ясно и наложително. Правилното етикетиране ще помогне на потребителите да вземат осведомени решения, когато купуват хранителни артикули.
 Кафе капсулите, преработването и какви разновидности имаме
Защо не е добра концепция да пием кафето си от капсули

С мисъл за планетата

В настрана изследване, Which? откри, че опцията за преработване на хранителни опаковки е значима за осем от всеки 10 души, а две трети постоянно или постоянно търсят информация за преработване на опаковките на хранителни артикули, преди да решат по какъв начин да ги изхвърлят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР