Рецидивистът с вкус към културните институции ще лежи две години

...
Рецидивистът с вкус към културните институции ще лежи две години
Коментари Харесай

Осъдиха русенец, обрал Историческия музей в Пловдив

Рецидивистът с усет към културните институции ще лежи две години и половина в пандиза при първичен непоколебим режим

Две години и половина ще лежи в пандиза рецидивистът, обрал Историческия музей в Пловдив и други културни институции в страната. Георги, който е родом от Русе, подписа съглашение за присъдата с прокуратурата, а арбитър Димитър Кацарев го утвърди и то влезе в действие, съобщи " ". Наказанието си обирджията ще търпи при първичен непоколебим режим в пловдивския затвор.

Преди да постави подписа си върху направеното съглашение, Георги се обърна към съдията: " Г-н арбитър, може ли да запитвам нещо. Не може ли да понижи размера на наказването, да е по-малко? ". Кацарев отвърна, че в неговите пълномощия е да заключи дали постановеното наказване е в границите на закона и отговори, че то е такова.

В последна сметка присъдата към този момент е реалност. От нея ще се приспадне времето от задържането на рецидивиста, 6 октомври предходната година, до сключването на съглашението с днешна дата.

Припомняме, че Георги открадна малко над 2200 лева от Историческия музей в Пловдив на 4 октомври. Апашът бе хванат бързо, защото го снимаха охранителните камери. Веднага откакто щипнал парите, той тръгнал към родния си град Русе. Стана ясно, че апашът е с усет и отношение към културата - посягал най-вече на културни институции като музеи, опери и театри. Последно блъснал операта в Русе.

" Имало е пийнал мъж с него. Искали да им се направи кафе, за което щели да заплатят. Пияният разсеял касиерката, а през това време Георги взел парите ", описа тогава шефът на музея Стоян Иванов. В началото на октомври той разпрати фотографията на рецидивиста из културните институции в страната, с цел да имат едно мислено и да са предизвестени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР