Рецидивистът Николай Якимов обжалва 16-годишната си присъда за опит за

...
Рецидивистът Николай Якимов обжалва 16-годишната си присъда за опит за
Коментари Харесай

Рецидивист с 27 присъди обжалва тази за убийство

Рецидивистът Николай Якимов апелира 16-годишната си присъда за опит за ликвидиране, пред Апелативен съд - Пловдив. Преди година той бе приет за отговорен в това, че на 12.07.2015 год. е направил опит съзнателно да умъртви Христо Първановски от Кричим като е употребявал пушка. Деянието е осъществено при изискванията на рисков рецидив и е останало незавършено.

На гражданския просител беше присъдено обезщетение в размер на 40 000 лева за породените му неимуществени вреди.

Николай Якимов от Велинград бе упрекнат в опит за ликвидиране на 35-годишния Христо Първановски от Кричим, го гръмнал с ловна пушка от ревнивост. Затворникът, който е осъждан 26 пъти за обири и опити за убийства, живеел с 20-годишно момиче от Пазарджик. Заради агресивното му държание, побоищата и псувните, на които ежедневно била подложена девойката, тя го зарязала.

Заживяла в Кричим с Първановски, Якимов траял да я тормози по телефона. Една вечер някогашният ухажор почнал още веднъж да сипе закани и закани против двойката. Тогава мъжът и момичето се качили на автомобила си и отишли да се схванат с Якимов. Той обаче извадил ловната пушка на татко си и почнал да гърми по новия другар на дамата.

Якимов уличил Първановски в бедрото. Травмата била сериозна и единствено бързата интервенция на лекарите избавила живота на по-възрастния мъж.

Това е 27 присъда за отявления рецидивист Николай Якимов. Като 18-годишен възпитаник той пробва да открадне автомобилът на пловдивския митрополит Николай "Ауди " - А8, с цел да си направи подарък за рожденния ден. Тогава е наказан единствено на година затвор, откакто подписва договорка с прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР