Рецидивистът Николай Атанасов, откраднал инвалидната пенсия на 29-годишния Енчо Стоянов,

...
Рецидивистът Николай Атанасов, откраднал инвалидната пенсия на 29-годишния Енчо Стоянов,
Коментари Харесай

Рецидивистът Николай Атанасов, откраднал пенсията на инвалид, отива в затвора само за 4 г.

Рецидивистът Николай Атанасов, откраднал инвалидната пенсия на 29-годишния Енчо Стоянов, влиза в пандиза за 4 години. Той ще излежи присъдата си при първичен непоколебим режим, написа trafficnews.bg.

Делото в Пловдивския областен съд се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като 40-годишния Атанасов призна напълно виновността си и получи понижение на наказването с 1/3.

Това е девета присъда на рецидивиста и той се връща зад решетките единствено година след излизането си. Атанасов пристигна с усмивка в правосъдната зала и очевидно беше удовлетворен от присъдата си при напускането ѝ.

„ Направих неточност, да. Понякога не знам какво правя. Не мога да възстановя пари, само че желая най-малката присъда ”, сподели пред арбитър Веселина Семкова крадецът.

Тя от своя страна му отвърна, че съдът един тип му прави поклон, като му дава съвсем минимално наказване от 6 години, което след редукцията става 4 години.

„ Надяваме се, че този път ще се поправите ”, добави още тя.

За сходен тип закононарушение законът планува наказване от 5 до 15 години отнемане от независимост и държавното обвиняване, показано от прокурор Тодор Павлов изиска от съда присъда насочена към междинната.

Служебният бранител на Атанасов – юрист Димитър Колев сподели, че подзащитният му води клошарски метод на живот и е некултурен, с ниска степен на просветеност и поради това му състояние - не съставлява висока степен на социална заплаха и минимална присъда също би изпълнила задачите си.

Престъплението беше осъществено на 07 октомври 2022 година в Пловдив. Тогава Енчо Стоянов отишъл до пощенския клон в „ Изгрев ”, с цел да си вземе пенсията. Той се придвижвал с инвалидна количка. На мястото се намирал и Атанасов, който обикалял към хората и просел пари.

Когато Стоянов получил пенсията, крадецът тръгнал с него и предложил да бута инвалидната количка до дома му, защото се познавали.

Той бил видял къде били сложени парите. По пътя спрял и изискал от болния мъж да му даде пенсията. Енчо Стоянов отказал, само че Атанасов принудително измъкнал парите от джоба му – 345 лв.. Оставил му 5 лв. от тях и избягал. Бил подаден сигнал на тел. 112.

Рецидивистът похарчил парите и отишъл при свои познати в близко село. Там се преобразил като се обръснал и подстригал косата си. Пет дни по-късно бил арестуван от полицейски чиновници.

От присъдата му ще бъде приспаднато времето което Атанасов е прекарал в ареста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР