Рецидивист задигна портмоне със 70 лв. на възрастна жена от

...
Рецидивист задигна портмоне със 70 лв. на възрастна жена от
Коментари Харесай

Рашков го няма никакъв, но престъпността вилнее - рецидивист нападна възрастна жена за 70 лв.

Рецидивист отмъкна портмоне със 70 лева на стара жена от Горна Оряховица. Нападението е станало измежду бял ден в събота пред жилищната кооперация на пенсионерката. Това е следващата жертва на 28-годишния мъж, нападал и обирал възрастни дами. Тя е на 71 години и е от Горна Оряховица.

" Много се уплаших. Какви ли не медикаменти пих, с цел да смъкна кръвното. Цяла нощ кошмари и не мога да дойда на себе си ", споделя пострадалата пред NOVA. 71-годишната жена е била до магазина за покупки. По всяка възможност е проследена от мъжа, защото преди този момент теглила пари от банкомат. Нападателят работил бързо и изненадващо.

" Когато той пристигна, го попитах на кой етаж е и ще употребява ли асансьор. Той смотолеви нещо. Наведе се, дръпна ме, бутна ме, подхлъзнах се и паднах. На рамото имам някаква издутина и синина, тъй като съм се натъртила. Той избяга незабавно. Като фурия. За играч е този човек ", сподели още тя.

Обраната и съборена пенсионерка звъни в полицията. След два часа рецидивистът е арестуван на жп гарата в Горна Оряховица. Намерен е и откраднатият портфейл с персонални документи и пари. Задържаният е добре прочут на полицията. Той е мъж от русенското село Дряновец, само че живее в Плевен. Осъждан е неколкократно за обири и грабежи.

71-годишната жена незабавно го е разпознала. Заради рисковия рецидив Прокуратурата настоя за непрекъснат арест на арестувания. Окръжният съд във Велико Търново почете това искане и го остави за непрекъснато под стража. Това закононарушение се санкционира със затвор от 5 до 15 години.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР