Рецидивист с 16 присъди преби 82-годишна жена за 200 лева.

...
Рецидивист с 16 присъди преби 82-годишна жена за 200 лева.
Коментари Харесай

Рецидивист с 16 присъди преби и ограби пенсионирана учителка

Рецидивист с 16 присъди преби 82-годишна жена за 200 лв.. Нападението става на основната улица в шуменското село Тодор Икономово. 44-годишният причинител е арестуван, а дамата е призната в болница с фрактури на ръка и ребро. Мъжът отричал да е отговорен, само че откритите у него окървавени пари и секира с ДНК на жертвата потвърдили, че точно той е протегнал ръка на старата жена.

Пръв на помощ на 82-годишната някогашна учителка се притича съседът й бай Пенко.

" Той тази врата се е мъчил да отвори - следите остават. Идва тука, отключва и стартира меренето ", споделя той пред.

" Видяла мъж с маска в дома си. Лицето е отправило закани и е изискал да му даде пари. Жената се е пробвала да му се опълчи и е взела брадвичка. Лицето обаче ѝ лишава брадвичката и ѝ нанася удари с ръце в региона на главата и тялото ", изясни шефът ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов.

Престъпникът взел 200 лв. и златни украшения, след което си тръгнал. А пребитата жена съумяла да повика помощ.

" Когато отидох, тя си беше в стаята, след това излезе, в коридора седна и стартира: " Уф, пребиха ма, ритаха, какво ли не правеха. И доста ме боли ръката ". То се оказа, че те са я трошили, душили, споделя още съседът.

Когато го арестували, 44-годишният мъж отричал да има общо с закононарушението. Окървавена банкнота и брадвата с негова ДНК обаче го уличили. А в досието му има 16 присъди. За последно е бил в пандиза през 2018 година.

" Към сегашния миг има висящо произвеждане към областен съд Провадия, което е за кражба - рецидив. Той не се е явил на съд и по тая причина е разгласен за търсене ", сподели Орлин Куздов от Окръжна прокуратура - Шумен.

Рецидивистът е арестуван за непрекъснато в ареста, в случай че бъде приет за отговорен, го чака затвор от 5 до 15 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР