Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се представя за

...
Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се представя за
Коментари Харесай

Рецидивист мами и обира възрастни хора в Бургас

Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се показва за служител на реда и обира домовете им. Последният случай е от 30 март. Кражбата е станала в комплекс „ Славейков”.
„ 44-годишният Петър Станев е носел със себе си лист и за повече меродавност е заявявал, че влиза, с цел да извърши оглед за кражба. Така хората са му давали безконтролен достъп до дома си и са му показвали спестяванията си. В момента, в който е виждал парите, той ги е взимал и бързо е напускал жилището”, описа прокурорът от Районна прокуратура - Бургас Керка Дюлгерска.
По думите ѝ излъганите не са имали никакъв метод да реагират. Жертвите му са особено подбирани – възрастни и мъчно преносими хора. Крадецът е направил и друго сходно закононарушение – при започване на април. И в двата случая откраднатите суми са към 500 лв..
„ Има задоволително доказателства, с цел да бъде измамен под отговорност”, безапелационна е прокурор Дюлгерска. Извършителят на кражбите е арестуван, като наказването, което го заплашва е сред 10 и 15 години затвор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР