Рецидивист, осъждан 20 пъти за различни престъпления, нападна в един

...
Рецидивист, осъждан 20 пъти за различни престъпления, нападна в един
Коментари Харесай

Осъждан 20 пъти ограби пенсионери в Шумен

Рецидивист, осъждан 20 пъти за разнообразни закононарушения, атакува в един ден двама възрастни шуменци на улицата и съумя да отмъкне чанта с 1000 лева
33-годишният Милко И. към този момент е арестуван, а Окръжна прокуратура в Шумен го е привлякла към наказателна отговорност за обир от стара жена в изискванията на рисков рецидив. Обвинен е и в това, че е направил кражба от пенсионер в града. Последно обирджията е бил пандиза до ноември 2021 година
Новите му похищения са осъществени в събота. Първо бил атакуван 74-годишен възрастен мъж, който се прибирал по обяд към дома си след пазар и носел торби. Милко решил да го ограби, бръкнал му в джоба на якето, само че съумял да открадне единствено кутия с цигари.
Малко по-късно, на улица в град Шумен, Милко направил обир на дамска чанта с портмоне с 1000 лева, персонални документи, мобилен телефон и други движимости от 74-годишна жена. Той издърпал мощно от ръката й чантата, като даже предизвикал контузия на един от пръстите на ръката й.
Работата по двата случая продължава под надзора и управлението на Окръжна прокуратура - Шумен. Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа и прокуратурата ще желае съдът да му наложи непрекъснат арест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР